Opnieuw was Team BDS de betere van het Franse team Solary en de Belg Maello “AztraL” in de grote finale van de Major van het voorjaarssegment. De derde major al van het RLCS-seizoen voor Team BDS, dat daarmee ook een uitstekende zaak doet in het algemene klassement.

 

Is er een ploeg die Team BDS iets in de weg kan leggen? Dat is dé vraag na een nieuwe demonstratie gisterenavond in de finale van de Europese Spring Major (en eigenlijk gedurende het hele toernooi). Een nieuwe Major voor het team, dat al sinds het begin van dit seizoen domineert.

Nochtans was de concurrentie niet van de poes. Het toernooi was een verzameling van de beste ploegen in Europa waaronder Guild Esports, Top Blokes, Team Vitality en sterspeler Kaydop, en ook Team Solary met onze landgenoot, en ook de enige in de competitie, Maello “AztraL” Ernst.

Een Belg in de grote finale, dat is altijd een genot om naar te kijken. De Belg zette samen met zijn Franse teamgenoten Thibault “Chausette45” Grzesiak en Victor “Ferra” Francal, een knappe prestatie neer die we absoluut moeten beklemtonen. Het Franse team presteerde sterk in groep B met Guild Esports, SK Gaming, Top Blokes en White Demons. Van de 16 rondes die gespeeld werden, konden ze er maar 4 niet winnen. Ze wonnen dan ook elke wedstrijd en kregen zo een gunstige loting tegen de laatste uit groep A, German Amigos. Een hindernis die geen enkel probleem vormde. Na een nieuwe zege in de halve finale, mocht Solary zich voorbereiden op een titanenwedstrijd tegen Team BDS.

Na een stevig dagje competitie, zaten de teams wat op hun tandvlees. Het werd vooral een mental game en eentje die jammer genoeg voor de Belg niet vlot verliep. De machine van BDS is momenteel niet te stoppen en de eerste drie rondes waren dan ook voor hen (2-1; 2-1; 2-0). Even leek Solary BDS toch te gaan verrassen, maar hun remonte kwam te laat en de vijfde ronde werd de laatste. Een nieuwe Major was de beloning voor BDS. De derde al van het seizoen.

Een quasi perfect seizoen is het gevolg van deze nieuwe zege. Nu moeten ze enkel nog bevestigen op de European Championships, waar ze Solary, dat zich via het algemeen klassement wist te kwalificeren, misschien wel opnieuw in de ogen zullen kijken.

Copyright visual : Team BDS