Alle leden van de Poolse delegatie op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam zijn negatief getest op het coronavirus. Dat heeft de organiserende Europese Radio-Unie (ERU) vandaag bekendgemaakt. De testresultaten van de IJslandse delegatie zijn nog niet bekend.
De Poolse delegatie blijft uit voorzorg voorlopig wel in quarantaine. De artiesten hoeven woensdag, als de repetities voor de tweede halve finale van het songfestival beginnen, pas in Rotterdam Ahoy te zijn. Het Eurovisiesongfestival 2021 is zondagavond officieel begonnen toen de deelnemers zich bij de Cruise Terminal in Rotterdam voorstelden aan de toegestroomde pers. De afvaardigingen uit Polen en IJsland waren daar niet bij vanwege coronabesmettingen in hun delegaties. De vertegenwoordigers van Roemenië en Malta ontbraken eveneens omdat die in hetzelfde hotel verblijven als Polen en IJsland.

Malta en Roemenië zijn maandag wel weer van de partij als de eerste repetities voor de eerste halve finale beginnen. Zij zijn negatief getest in de snelteststraat van Ahoy. Hooverphonic vertegenwoordigt België en treedt morgen als elfde act aan in de eerste halve finale, vlak voor Israël dat al vier keer won.