Het is nu al uitkijken naar het vierde seizoen van 'Dertigers'

Het derde seizoen van de soapserie ‘Dertigers’ liep eind vorige week op een einde op Eén en op dezelfde dag zouden de opnames voor de vierde jaargang al gestart zijn. Proximus Pickx blikt terug op de cliffhangers en lopende verhaallijnen van het afgelopen seizoen en kijkt vooruit naar hoe het vierde seizoen de draad weer kan oppikken.

Een pak fans hadden natuurlijk online op streamingplatform VRT NU al gezien hoe het derde seizoen van ‘Dertigers’ eindigde, maar voor wie meer houdt van lineaire televisie dan van bingewatchen was donderdag de (voorlopig) laatste aflevering te zien op Eén. Maar niet getreurd voor wie nog geen afscheid wil nemen van Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje, want de opnames voor het vierde seizoen zouden donderdag al gestart zijn.
 
Wanneer de nieuwe afleveringen klaar zullen zijn en wat we er juist in te zien zullen krijgen, is nog koffiedik kijken. Toch een voorzichtige voorspelling: waarschijnlijk moeten we nog wachten tot 2022 en mogelijk wordt het een wel erg spectaculair seizoen. Volgens Het Laatste Nieuws zou het vierde seizoen namelijk het laatste kunnen zijn, ook al kunnen zenders en makers dat voorlopig ontkennen noch bevestigen. Op basis van de gebeurtnissen en cliffhangers van de laatste afleveringen, maken we een stand van zaken op. Opgelet: spoilers!

Gebroken relaties

Na heel wat twijfels lijkt Nora haar Hans definitief aan de deur te zetten. Hij heeft geen kinderwens en wil buiten Antwerpen gaan wonen en daar kan zij zich niet in vinden. Maar dat lijkt nog niet het einde te zijn van hun verhaal. Hans laat met een sms’je namelijk weten dat hij Nora nog niet kwijt wil en zal voor haar blijven vechten. Daar komen in seizoen vier vast en zeker nog vonken van.
 
Tinne en Bart worstelden ook al langer met hun relatie en beslissen uiteindelijk dat ze niet samen zullen blijven, maar ze geven elkaar ook niet helemaal op. Bart helpt Tinne wanneer zij nog maar een keer lastiggevallen wordt door de steeds meer opdringerige Steven en raadt haar aan om naar de politie te stappen. Een koppel worden ze niet meer. “Het is goed zoals het nu is”, volgens Tinne. Maar blijft dat wel goed? En zouden de avances van Steven in het volgende seizoen ontaarden in volwaardige stalking?

Verenigde gezinnen

Tussen Pieter en Saartje liep het seizoen een pak rooskleuriger af. Pieter sprak openhartig met zijn ex An en wordt zo tegelijk herenigd met zijn zoontje Lucas en zijn vertrokken en teruggekeerde vriendin Saartje. En Lucas, die kan niet wachten tot Saartje weer definitief een deel wordt van het leven van Pieter. Eind goed, al goed? Of heeft An toch nog listige plannetjes op zak?
 
Voor Elias en Alex leek het seizoen op een orgelpunt te eindigen, want eindelijk mochten zij hun pleegkindje Renée verwelkomen. Al verloopt de eerste kennismaking nogal koel, de eerste banden worden gesmeden terwijl het kersverse gezin samen in de zetel kijkt naar de Ketnet-reeks ‘#LikeMe’. We kijken ernaar uit om hen dichter naar elkaar toe te zien groeien in het volgende seizoen, ongetwijfeld met heel wat ups en downs.

Films

Bekijk alles
Top