Anderlecht speelt met titel op zak tegen Standard Fémina

Lotto Super League | Afgelopen weekend werden de dames van RSC Anderlecht al tot de kampioenen van de Scooore Super League gekroond en dinsdag debuteren ze op het veld met de titel op zak. De match tegen Standard Fémina is om 20u te volgen op Eleven Pro League 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al het hele seizoen lang domineren de dames van Anderlecht de competitie, dus de titel hebben ze zeker en vast verdiend. Afgelopen zaterdag verzekerden ze zich op de zesde speeldag van de play-offs van de titel door hun 2-0 overwinning tegen nummer 2 Oud-Heverlee Leuven in het Koning Boudewijnstadion. Dankzij twee doelpunten van Tessa Wullaert mag de Brusselse ploeg zich al voor de achtste keer Belgisch kampioen noemen, de vierde keer op rij. Daardoor moeten ze nu nog drie wedstrijden spelen met de titel al op zak en ze trappen hun ereronde af met een match tegen rivaal Standard Fémina.
 
Luik in verval
 
Met 37 punten en een match minder te spelen kan de ploeg van Patrick Wachel niet meer ingehaald worden door Leuven, die 7 punten achterop hinken en dus nog maar twee wedstrijden te gaan hebben. In afwachting van hun laatste verplaatsing naar Gent op 29 mei, zal Anderlecht zonder stress kunnen genieten van de duels met Standard dinsdag en Club YLA komend weekend.
 
Die duels mogen op papier vonken beloven, maar dat is zonder het verval gerekend bij hun eerstvolgende tegenstanders. Standard stond tijdens de klassieke fase steevast op de tweede plaats, maar sinds het begin van de play-offs lijkt niets meer goed te gaan. De Luikse ploeg telt al vijf nederlagen in zes wedstrijden en onlangs kregen ze nog een 5-2 opdoffer te slikken in Brugge, nochtans laatste in PO1. Langs de Maas herinneren ze zich waarschijnlijk ook levendig de 6-0 nederlaag waarmee ze van de hoofdstad naar huis gestuurd werden in april. Ware het niet dat hun moraal verzwakt is, zouden we denken dat ze uit zijn op wraak om toch het gekelderde seizoen met een mooie noot te kunnen eindigen.
 
Volg het duel tussen Standard Fémina en Anderlecht dinsdagavond om 20u op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx. Volg alle nieuwtjes van de Scooore Super League met Proximus Pickx.
 
De kalender voor de zevende speeldag van de Scooore Super League;
 
Dinsdag 18 mei:

  • Standard Fémina – Anderlecht: om 20u op Eleven Pro League 1
Woensdag 19 mei:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top