Opvallend: de helft van de 1B-teams (2021-2022) zit momenteel zonder T1

Challenger Pro League | Terwijl er tijdens het voorbije seizoen amper van trainer werd gewisseld in 1B (enkel RWDM en Deinze grepen in), lijkt er in het tussenseizoen nog een heuse trainerscarrousel op gang te moeten komen. Van de acht teams die volgend seizoen in 1B gaan voetballen, zitten er namelijk nog vier zonder hoofdcoach.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De twee degradanten uit de Jupiler Pro League besloten vorige week om afscheid te nemen van hun hoofdcoach. Jorge Simao kreeg een vrijgeleide richting thuisland (Pacos de Ferreira) terwijl Nicky Hayen werd bedankt bij Waasland-Beveren.

Daarnaast is er natuurlijk ook nog de ietwat verrassendere scheiding tussen KVC Westerlo en Bob Peeters. Beide partijen besloten - ook al vorige week - om een einde te maken aan de jarenlange samenwerking waardoor ook de Kempenaars het nieuwe seizoen zullen starten met een nieuwe T1. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

En dan is er natuurlijk ook nog Excelsior Virton. De Luxemburgers zitten nog zonder ploeg én zonder T1 nadat de volledige selectie vorige zomer mocht/kon beschikken na de licentieperikelen. Ook het contract van de toenmalige T1 - Christian Bracconi  - liep toen af waardoor er momenteel nog heel wat werk op de plank ligt in het Stade Yvan Georges.

Liam Manning (Lommel SK), Vincent Euvrard (RWDM) en Tom Van Imschoot (Lierse Kempenzonen) zien we normaliter wél weer terug aan het begin van volgend seizoen terwijl SK Deinze in zee ging met Wim De Decker.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top