Planckaerts dromen groot in aflevering 3 van ‘Château Planckaert’

Na een week stevig doorwerken in Frankrijk zijn de mannen terug in België om een paar andere zaken af te handelen. De plannen om permanent naar het kasteel te verkassen beginnen steeds concreter te worden.

Nadat hij een jaar lang werkte aan het nieuwbouwproject in Rochefort, verkoopt Christopher het eerste huis, en nog wel aan profrenner Jens Keukeleire. Christopher trok nog een nachtje door om het huis tiptop in orde te krijgen. Vooral de keuken waar hij carte blanche voor kreeg bezorgde nog wat stress, maar de koper is dolgelukkig. Nu nog de andere huizen verkocht krijgen.
 
De hoofdrol van de aflevering is andermaal voor Junior. Hij studeert voor een proef om met auto’s te mogen racen. “Hij zou beter met zijne velo rijden”, denkt mémé Clara er het hare van. En Eddy is naar (goede?) gewoonte zijn plaaggeest. “Hij wilde met de fiets koersen, maar hij mocht niet omdat hij te traag was!”
 
Bij de andere gezinnen, waar nog schoolgaande kinderen rondlopen, steken ook belangrijke vragen de kop op. Er is vertraging opgelopen met het kasteel, dus wanneer de Planckaerts in de zomer naar Frankrijk gaan, keren ze voor het einde van het jaar misschien niet meer terug. Dus er zit niets anders op: de kinderen moeten in Frankrijk naar school. Voor de oudsten is afstandsonderwijs nog wel een optie, maar dan is het sowieso voor het hele schooljaar.
 
De kinderen van Francesco zien het in elk geval meteen zitten. Voor Iluna ligt het iets moeilijker, want zij zou een uur op de bus moeten zitten om op school te geraken. Maar dat ze op internaat zou kunnen gaan en weg zou zijn van haar moeder, daar wil ze niet eens over nadenken.

Hoogmoed
 
Junior trekt naar het circuit van Zolder voor zijn examen en een proefrit. Vraag ons niet waarom hij zijn vader mee liet gaan, want hij had al moeten weten dat die hem alleen maar zou lopen plagen. Een zichtbaar zenuwachtige Junior slaagt met glans voor zijn theoretische proef en ook de praktijktest lijkt goed te gaan, al haalt hij misschien net iets te gretig in. Uiteindelijk komt het allemaal goed en Junior mag beginnen racen. Net als iedereen in zijn examenronde, maar goed, dat maakt zijn prestatie niet minder straf.
 
Christopher en Francesco gaan intussen naar een kasteel in de buurt om inspiratie te zoeken voor hun torens. Het kasteel is helemaal in dezelfde stijl als dat van hen. En als ze de toren vanbinnen zien, zijn ze helemaal overtuigd dat ze die zullen kunnen kopiëren. “Het is helemaal niet moeilijk.” Hoogmoed voor de val? Of zal het echt zo vlot lopen? Deze twitteraar heeft alvast een suggestie:


Chef-kok Martijn en vrouw Virginie willen gerant worden van de chambre d’hôtes, zodat de Planckaerts iets meer tijd krijgen voor al hun andere projecten. Een oven die wat lawaai maakt is misschien wel een voorbode voor wat chaos in de keuken, als we de preview van volgende week mogen geloven. Op dit moment hebben de Planckaerts in elk geval een erg goed gevoel bij de nieuwe geranten. En bij de tijd die ze dankzij hun hulp vrij zullen maken.

Bekijk ‘Château Planckaert’ op zondag om 20u op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top