Antwerp Giants en Leuven Bears op zoek naar glorie in de Lotto Arena

Basketbal | In de EuroMillions Basketball League beginnen ze aan de play-offs. Het slotakkoord nadert en de spanning wordt dus opgebouwd. Met Antwerp Giants tegen Leuven Bears staat er alvast een klepper op het programma.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het format ziet er als volgt uit. We beginnen met de kwartfinales en daarin zal een 'best of three' uitmaken wie naar de halve finales gaat. Daar zal ook een 'best of three' zijn en de winnaar gaat dus naar de finale, die in juni zal plaatsvinden. Daar hanteert de organisatie een 'best of five', als dit nodig is. Ten vroegste 7 juni en ten laatste 11 juni kennen we de winnaar.

Woensdag om 20u30 bijten Antwerp Giants en Leuven Bears de spits af. Antwerp Giants opent op woensdag de kwartfinale van de play-offs in de Lotto Arena tegen Leuven Bears. Vrijdag is in deze ‘best of three’ de return in Leuven en een eventuele derde wedstrijd is zondag 23 mei opnieuw in de Antwerpse Lotto Arena.

Antwerp Giants favoriet

In de reguliere competitie eindigde Antwerpen op een derde plaats, Leuven moest tevreden zijn met een zesde stek. Op 14 maart speelden de twee in de reguliere competitie al tegen elkaar in de Lotto Arena. De thuisploeg trok toen aan het langste eind met 93-83. In Leuven werd het in de Sportoase op 25 april dan weer 83-76. Beide teams zijn dus aan elkaar gewaagd en het beloven bijzonder spannende duels te worden.

De Giants zijn alvast de favoriet, want zij stonden de afgelopen twee edities in de finale van de play-offs, maar Oostende was toen te sterk. Vorig jaar was er geen finale vanwege de coronapandemie.

Volg het duel tussen Antwerp Giants en Leuven Bears woensdag om 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top