Drie draws en één nederlaag. Dat is het parcours dat Anderlecht voorlopig wist af te leggen in de Champions’ play-offs. Deze al bij al teleurstellende resultaten zorgen ervoor dat Anderlecht nog voor een ticket voor de Europa League moet knokken. Kan het aanstaande donderdag om 21u zijn eerste overwinning boeken tegen Club Brugge?
Anderlecht haalde in de reguliere competitie 15 op 18 tegen zijn rechtstreeks tegenstanders en daardoor voorspelden velen goede play-offs voor Anderlecht. Er was dus het nodige optimisme bij aanvang van de wedstrijden tegen Club Brugge, Antwerp en Genk, maar na vier speeldagen blijven de fans inzake resultaten wat op hun honger zitten. Het spel is bij momenten wel zeer aardig, zoals op Genk en Club Brugge.

Momenteel staat RSCA op de vierde plaats in het klassement met 0 overwinningen. De troepen van Vincent Kompany hebben drie keer een punt gehaald (tegen Club Brugge, Antwerp en Genk) en één keer verloren, afgelopen weekend tegen Genk. De Limburgers wisten met deze overwinning paars-wit uit de race om een Champions League-ticket te spelen.

De Europa League als hoogst haalbare

Anderlecht is al zeker van Europees voetbal voor komend seizoen, nadat Genk de Beker van België wist te winnen. Als Genk tweede eindigt, en dat lijkt steeds waarschijnlijker te worden, plaatst de nummer drie zich voor de Europa League. De nummer vier is veroordeeld tot de Conference League.

De Brusselaars hebben dus nog twee speeldagen om die derde plaats veilig te stellen. Die derde plaats zorgt weliswaar voor een ticket voor de laatste voorrondes van de Europa League, maar er is bij een uitschakeling nog het vangnet van de groepsfase van de Conference League. De nummer vier moet nog aan de bak in de voorrondes van de Conference League. Daar is er bij een uitschakeling geen vangnet meer.

Een vermoeid elftal?

Paars-wit kan dus maar best winnen tegen Club Brugge. Blauw-zwart kent ook geen goede play-offs, maar strijdt nog altijd om de titel en kan door de goede vorm van Racing Genk niet ontspannen naar Brussel afzakken. Club pakte recent slechts een 1 op 6 tegen Anderlecht, dus makkelijk zal het niet worden voor Philippe Clement & co. Met één punt hebben de Bruggelingen genoeg om de titel veilig te stellen.

Het is al even geleden dat Anderlecht vier wedstrijden op rij niet wist te winnen. Anderlecht heeft vaak moeite om de partij af te maken, zoals het geval was op het veld van Club Brugge en Genk. Sommige spelers lijken ondertussen wat vermoeid te zijn en dat lijkt net op het verkeerde moment te komen voor de Brusselaars.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Eleven Pro League-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.