'Vlaanderen Vakantieland': slapen in een treinstel en Atlantis ontdekken in Zwevegem

Films | Het weer laat het momenteel wat afweten in Vlaanderen, maar toch zijn er genoeg plaatsen die je er kan ontdekken. In ‘Vlaanderen Vakantieland’ brachten ze deze keer een bezoek aan Herentals, Landen en Zwevegem.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Laura en haar gast Stan Van Samang bezoeken een oude graanfabriek in Herentals die gerestaureerd en omgebouwd is tot een immense tentoonstellingsruimte, namelijk het 'Art Center Hugo Voeten'. "Dit is heel cool en divers", is Van Samang alvast onder de indruk.

De volgende trip is richting Limburg. Ze komen aan in station Racour in Landen, waar een deel van het oude stationsgebouw en enkele treinstellen omgevormd zijn tot weekendverblijf. "Wauw, dit is best groot", merkt Laura op. Van Samang kan het ook wel smaken en het doet hem ook wat denken aan zijn studentenjaren toen hij vaak de trein nam. "Dit is echt een beetje terug in de tijd gaan, vind ik", zegt hij wanneer hij al even probeert te dutten op het tafeltje aan het raam. Veel treinreizigers en -reizigsters zullen het gevoel wel kennen als ze even hun hoofd op het kleine tafeltje leggen om wat te slapen. "Verschrikkelijk, je wordt dan wakker en je hebt dat hele tafeltje volgezeverd", grapt de zanger/acteur.

De Soegesties

De laatste stop van het duo is Zwevegem. Ze gaan er duiken in de oude mazouttank van Transfo Zwevegem, de vroegere elektriciteitsfabriek van de firma Bekaert die nu een hotspot is voor avontuurlijke sporters. Van Samang verklapt zelfs dat hij in het verleden een atleet was, maar dat "was in een vorig leven". Ze vinden in de tank zelfs Atlantis terug… "Indrukwekkend", aldus Van Samang.

Zoals elke week zijn er ook nog de ‘Soegesties’. Deze keer brengt ze een bezoekje aan Cimorné in Aalst, dat vroeger een glasslijperij was en nu is omgevormd tot een creatieve zaak waar je vanalles kan doen. Zelfs je schoenen 'hip' laten maken behoort er tot de mogelijkheden. Technologiepark Robotland in Essen, de overdekte lokaalmarkt in de Sint-Amanduskerk in Roeselare en de oude mijnsite in Heusden-Zolder (ondertussen een erfgoedmuseum) passeren ook de revue.

Bekijk 'Vlaanderen Vakantieland' op zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lees hier meer over het nieuwe seizoen van 'Vlaanderen Vakantieland'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top