Marlos Moreno was in het afgelopen seizoen één van de revelaties in 1B. De Colombiaan behoorde bijna wekelijks tot de uitblinkers en haalde ook met sprekend gemak ons 'XI van het Seizoen'. Toch begint er voor Moreno een periode van onzekerheid omdat er vanuit Manchester nog geen duidelijk toekomstbeeld geschetst is voor de kwieke rechtsbuiten.
Manchester City stuurde Moreno dit seizoen op huurbasis naar Lommel waar hij zich duidelijk op een goede manier verder ontwikkelde. Dat resulteerde in een contractverlenging waardoor hij tot 2023 onder contract blijft bij de Citizens, maar de kans lijkt onbestaande dat hij ook volgend seizoen nog actief zal zijn in het Lommelse Soevereinstadion.

"Ik wil de komende jaren vooral speelminuten krijgen en daardoor blijven groeien als speler", vertelt Moreno bij AS Colombia. "Het blijft een droom om ooit voor City zelf te voetballen en het is mijn doel om gewoon het allerhoogste te behalen. En City zorgt altijd wel voor mij. Ze zijn heel betrokken bij mijn persoonlijke traject en ze laten me belangrijk voelen. Waar ik dan volgend seizoen zal spelen, dat zal nog moeten blijken."

Toch zal Moreno zijn passage bij Lommel niet snel vergeten. "Lommel is een geweldige club. Vanaf de eerste minuut heeft iedereen me enorm geholpen. Zowel de coach, de spelers als de entourage gaven me het vertrouwen dat ik al jaren miste en deden me weer focussen op wat belangrijk was. Ik ben hier veel volwassener geworden en ik heb meer discipline gekregen. Die eigenschappen wil ik dan ook graag meenemen naar de toekomst."