Dit zijn de 5 meest iconische optredens van de Pride-parades

Naar aanleiding van IDAHOT (Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie), zet Proximus Pickx deze week de rechten van de LGBTQI+-gemeenschap nog eens extra in de verf. We blikken daarom terug op de meest kleurrijke concerten van de Pride-parades, elk met een krachtige boodschap van tolerantie.

Lady Gaga op de New York Pride in 2013

Lady Gaga heeft zich altijd al ingezet voor lgbt-rechten. De popzangeres is zelfs een waar icoon voor de zaak geworden, met name dankzij haar hit ‘Born This Way’, een hymne aan diversiteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze sinds haar debuut een publiek standpunt heeft ingenomen, met name tijdens de New York Pride-parade in 2013. Daar zong ze voor de gelegenheid het Amerikaanse volkslied en gaf ze een aangrijpende toespraak vlak voor haar optreden. "Ik heb je gekend toen je leed, ik kende je toen je je niet gelijkwaardig voelde, en vandaag ken ik je echt."
 

Kesha op de San Diego Pride in 2016

Ook Kesha maakt deel uit van een selecte groep artiesten die zich voortdurend engageren voor lgbt-rechten. In 2016 leverde ze een buitengewoon optreden tijdens de concerten bij de Pride-parade in San Diego. Voor zo'n geweldig doel moest het concert explosief zijn! Ze klom vlak voor de show het podium op om het publiek toe te spreken en zei: "Doe met mij mee in deze strijd voor tolerantie. Laten we elkaar en onszelf accepteren, want zonder tolerantie is er geen liefde. En liefde is magie." Kesha is meer dan een popster, ze gebruikt ook haar muziek en haar stem voor goede doelen die haar na aan het hart liggen.
 

Ariana Grande op de New York Pride in 2015

Ariana Grande zet zich regelmatig in voor lgbt-rechten, onder meer in New York op de Pride-parade van 2015. De internationale ster gaf het publiek een spetterend optreden, begeleid door getalenteerde dansers en een indrukwekkende lichtshow. Naast dit opmerkelijke en zeer gewaardeerd concert heeft de zangeres nooit geaarzeld om een voorvechter te zijn voor lgbt-rechten op sociale netwerken.
 

Nick Jonas op de Pittsburgh Pride in 2015

Normaal zou de Australische rapster Iggy Azalea de hoofdact worden van de concerten op de Pittsburgh Pride Parade in 2015, maar een paar dagen voor de show kwamen er een reeks racistische en homofobe tweets van haar boven water. Hierdoor werd ze persona non grata verklaard op het evenement. Nick Jonas verving haar onmiddellijk en slaagde erin om in een paar dagen tijd een memorabel concert te organiseren. Dit is verre van de enige keer dat de zanger zijn faam heeft gebruikt om een boodschap van tolerantie over te brengen. In de serie 'Kingdom' speelt hij bijvoorbeeld een homoseksueel personage om de vertegenwoordiging van LGBTQI+-mensen te verbeteren.

Kylie Minogue op de Brighton Pride in 2019

De Australische ster is sinds mensenheugenis een voorvechtster voor lgbt-rechten. Ze bevestigde haar steun voor de gemeenschap door een piekfijn optreden aan te bieden tijdens de Brighton Pride-parade, editie 2019. Naast het zingen van haar grootste hits, die door duizenden fans in koor werden nagezongen, gaf ze ook hits ten beste als 'All the lovers'.

Je kan een selectie van films en programma's over de LQBTQI+-gemeenschap vinden in de Proximus VOD-catalogus op aanvraag en online via Proximus VOD - Films.
 

Muziek

Bekijk alles
Top