Mission: Impossible? Niet voor Tom Cruise

Films | Tom Cruise is natuurlijk geen groentje wat betreft het uitvoeren van zijn eigen stunts op de sets. Maar tijdens de opnamen van ‘Mission: Impossible – Fallout’, de zesde uit de reeks die zaterdag op VTM wordt uitgezonden, liep het mis en brak hij zijn enkel. Pickx blikt terug op wat er juist bij de opnamen gebeurd is en wanneer de volgend films uit de serie rond geheim agent Ethan Hunt in de bioscoop mogen verwacht mogen worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Kamikaze

In ‘Mission: Impossible – Fallout’ komen heel wat achtervolgingen voor met auto’s, boten, motoren en helikopters. Zo zie je Cruise als Ethan Hunt aan een touw bengelen dat aan een vliegende helikopter is bevestigd boven de besneeuwde bergen van Kasjmir, een stunt waarvoor Cruise anderhalf jaar trainde om een helikopter te kunnen besturen. De acteur gaf aan The Hollywood Reporter toe dat hij bang was bij het filmen van die scène, maar het weerhield hem er niet van om die halsbrekende scène toch uit te voeren.
 
Je ziet Cruise ook gewaagde ritjes op een moto doen door Parijs tijdens het spitsuur maar toch zijn het niet deze kamikazestunten waarbij Cruise lichamelijke averij opliep. Dat gebeurde bij een van de makkelijkste scènes, een waarbij hij stevig aan het rennen is over Londense daken en van het ene gebouw naar het andere springt. De eerste analyse van de dokters was vrij ernstig: ze vertelden Tom Cruise dat hij misschien nooit meer zou kunnen rennen, maar 6 weken later stond de Hollywoodacteur (58) weer sprintjes te trekken op de set van ‘MI: 6’. Leuk weetje: Rotten Tomatoes heeft een lijst samengesteld met de films waarin Cruise het vaakst en het minst rent. Volgens de site krijgen de films waarin Cruise het vaakst rent betere kritieken

MI:7 en MI:8 zijn op komst

In aflevering zes van de spectaculaire spionagefranchise doet Ethan Hunt (Cruise) zich voor als een terrorist die plutonium wil kopen om de mysterieuze wapenhandelaar John Lark en een groep terroristen die bekend staan als de Apostelen een hak te zetten. Maar als de CIA begint te twijfelen aan zijn loyaliteit, begint er voor Hunt een race tegen de klok om zijn onschuld te bewijzen, terwijl de huurmoordenaars en zijn voormalige bondgenoten jacht op hem maken. Scenarist en regisseur Christopher McQuarrie, hij regisseerde ook ‘Mission: Impossible – Rogue Nation’, houdt het scenario kronkelig maar het zijn de sensationele stunts en de ontzagwekkende achtervolgingen die van 'MI: 6' zo een explosief extravaganza maken.

Regisseur Chirstopher McQuarrie is trouwens volop bezig met ‘Mission: Impossible 7’ en de voorbereidingen van de opnamen van ‘Mission: Impossible 8’. Oorspronkelijk zouden de films ‘back-to-back’ opgenomen worden, zoals dat heet in het vakjargon. Dat is een praktijk waarbij twee films als één productie worden opgenomen, om tijd en kosten te drukken. Dat er van dat idee wordt afgestapt, komt volgens verschillende bronnen omwille van de agendaproblemen van Tom Cruise. De steracteur moet namelijk in juli tijd vrijmaken voor de promotie rond de geplande release van ‘Top Gun: Maverick’. Eens dat achter de rug is, zou de productie van ‘MI: 8’ opnieuw opgestart kunnen worden. 

‘Mission: Impossible 7’ is zo goed als ingeblikt, ondanks het feit dat de opnamen wereldwijd - waaronder Venetië - verstoord werden door allerlei reisproblemen en maatregelen verbonden aan de coronacrisis. Maar in februari werden de opnamen in het Midden-Oosten succesvol afgerond en volgens McQuarrie moesten er eind februari enkel nog wat kleinere scènes in Londen opgenomen worden. 
 
'MI: 7' lijkt nog altijd op schema te liggen om op 19 november in de bioscopen uit te komen.  De release van 'MI: 8' is dan weer voorzien voor 4 november 2022.

Bekijk ‘Mission: Impossible – Fallout’ morgenvanavond om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top