Gratulerer med dagen! Dit zijn de beste Noorse Netflix-films en -reeksen van dit moment

Vandaag viert Noorwegen haar nationale feestdag. Elk jaar komen talrijke Noren op straat in hun beste kledij en houden kinderen optochten in de nationale klederdracht ter gelegenheid van de verjaardag van de Noorse Grondwet. Dankzij Proximus Pickx kan je meevieren: wij selecteerden voor jou enkele van de beste Noorse series en films op Netflix van dit moment. Nyt det (geniet ervan)!

Norsemen
 
Series en films over Vikingen bestaan al sinds mensenheugenis, maar 'Norsemen' is toch een vreemde eend in de bijt. Deze komische reeks is opgenomen in het Noors en het Engels en geeft kijkers een redelijk unieke kijk op de typische Noorse humor, die bij momenter zelfs droger is dan de Engelse variant. Het is wellicht ook daarom dat de Britse krant The Guardian deze reeks "een kruising tussen Monty Python en Game of Thrones" noemt. Gevoelige kijkers zijn gewaarschuwd: er komen wat bloederige scènes in voor.

Ontdek ‘Norsemen’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 


Ragnarok

Deze Netflix Original is een opmerkelijke mengeling van Noorse mythologie en de lotgevallen van enkele scholieren in de fictieve Noorse stad Edda. De makers van deze fantasyserie liet zich inspireren door de vele superheldenfilms die tegenwoordig in de bioscoop te zien zijn, maar voegen er tegelijk een ecologische boodschap aan toe. De protagonisten van de reeks zijn immers Magne Seier, een jongen die zijn superkrachten ontdekt, en de familie Jutul. Zij zijn de eigenaars van een vervuilende fabriek in de stad.

Ontdek ‘Ragnarok’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 


Occupied

In 'Occupied' boekt de Groene Partij van Noorwegen een grote verkiezingsoverwinning na een catastrofale natuurramp. Om toekomstige natuurrampen te voorkomen, stopt de kersverse Noorse regering de productie van olie en gas. Deze ingrijpende beslissing is niet naar de zin van buurland Rusland, dat met de steun van de Europese Unie een militaire operatie start om Noorwegen te bezetten. Hiermee willen de EU en Rusland voorkomen dat er een energietekort ontstaat op het Europese continent. Hoewel deze reeks in 2015 is gemaakt, blijft het thema van de reeks zeer actueel.

Ontdek ‘Occupied’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 
 


De Nærmeste

In deze film uit 2015 leidt de Noorse Charlotte een comfortabel leven als danslerares. Toch draagt ze de sporen mee van haar traumatische jeugd: haar moeder gaf haar weinig liefde en haar vader was in de ban van de drankduivel. Wanneer ze na lange tijd opnieuw haar halfbroer Henrik ontmoet, ontstaat er een seksuele aantrekkingskracht tussen de twee. Al gauw zorgt deze incestueuze relatie voor grote problemen ...

Ontdek ‘De Nærmeste’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 

Films

Bekijk alles
Top