Prins Harry is in het Verenigd Koninkrijk opnieuw in het oog van de storm terechtgekomen na enkele kritische opmerkingen over zijn vader, prins Charles, in de Amerikaanse podcast "Armchair Expert".
De Britse prins Harry was te gast in de podcast "Armchair Expert" om er zijn nieuwe documentaireserie over geestelijke gezondheid, "The Me You Can't See", te promoten. Hij vertelde onder meer dat hij geen wrok koestert tegen zijn vader, omdat hij gelooft dat zijn vader misschien zelf "geleden" heeft toen hij jong was. Prins Harry zei niet dezelfde fouten te willen maken met zijn eigen kinderen.

"Als ik als ouder enige vorm van pijn of leed heb ervaren vanwege pijn of leed dat mijn vader of mijn ouders hebben ervaren, zal ik ervoor zorgen dat ik de cyclus doorbreek", zei de Britse prins. Hij voegde eraan toe dat hij om die reden samen met zijn vrouw Meghan en zoon Archie naar de Verenigde Staten verhuisde.

De uitspraken van prins Harry volgen op een schokkend interview met Oprah Winfrey in maart. Daarin beschuldigden Harry en Meghan een niet nader geïdentificeerd lid van de Britse koninklijke familie van racisme. Het interview zorgde voor veel commotie in het Verenigd Koninkrijk. De Britse media reageerden scherp op de inhoud ervan.