Pride & Love movie night: deze films en series vieren de diversiteit in gender en seksualiteit

Met de week van ‘Pride & Love: be proud’ wil Proximus Pickx een ode brengen aan de diversiteit in gender en seksualiteit. Hoe valt dat beter te vieren dan met een mooie selectie aan films en series met die thematiek? We kozen voor jou enkele van de interessantste titels uit.

Pride

Groot-Brittannië, 1984. De mijnwerkers protesteren tegen het beleid van Margaret Thatcher. Velen van hen ondervinden problemen om hun gezin te onderhouden. Iets wat ook de holebi-gemeenschap raakt, daarom besluiten ze zich aan te sluiten bij de protesten.
De homo’s en lesbiennes in Engeland weten immers wat het betekent om te strijden voor rechten.

Het zijn twee totaal verschillende milieus die samenkomen in hun politieke schreeuw om aandacht. Het verhaal van ‘Pride’ is geïnspireerd op waargebeurde feiten.

Pride is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online! https://www.proximus.be/pickx/nl/vod

Anne+

De lesbische Anne (gespeeld door Hanna van Vliet) verhuist en stuit daar onverwacht op haar eerste liefde. Het begin van een zoete trip down memory lane, maar ook aan de breuk, vier jaar eerder, en de relatieperikelen die daarop volgden.

Deze Nederlandse serie -aanvankelijk enkel bedoeld als webserie op YouTube- baadt in romantiek en intimiteit. Het illustreert mooi het seksuele ontluiken van een jonge vrouw en de manier waarop haar persoonlijkheid vorm krijgt langsheen verscheidene amoureuze relaties. De serie werd zo’n succes in Nederland dat er besloten werd een filmversie van te maken.

Ontdekt ‘Anne+’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Lola vers la mer

Lola, een jonge transvrouw van 18 jaar, maakt zich op een voor een ingrijpende operatie die haar biologische sekse moet veranderen. Maar haar moeder, die instaat voor de betaling van de operatie, overlijdt net daarvoor. Op de begrafenis wordt Lola geconfronteerd met haar vader, die de genderwissel nooit geaccepteerd heeft.

Om de laatste wens van de overleden moeder toch te eren besluiten ze samen per auto naar de Belgische kust te trekken. Een traject met de nodige obstakels onderweg …

‘Lola vers la mer’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online! https://www.proximus.be/pickx/nl/vod

Pose

Het verhaal van ‘Pose’ speelt zich af in het New York van de jaren 80. De toenmalige homofobe burgemeester Ed Koch beschouwt de LGBTQ+ als een schandvlek voor zijn stad. Het HIV-virus schopt ondertussen wild om zich heen en besmette personen worden aan hun lot overgelaten.

Maar ondanks de vernederingen en de discriminatie blijft de queergemeenschap zich dapper verzetten en troept ze samen in safe houses. Van daaruit wordt de militante strijd voor gelijke rechten en erkenning georganiseerd. Het hoofdpersonage van deze Netflix-reeks is Blanca Rodriguez, een flamboyante transvrouw.

Ontdekt ‘Pose’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Sex Education

Een van de toptitels op Netflix, deze 'Sex Education'. Een serie die zich buigt over de seksuele beleving onder adolescenten en jong volwassenen. We volgen de avonturen van Otis, de zoon van een seksuologe, die op zijn school een business in seksueel advies start.

Geen gespreksonderwerp is daarbij taboe: problemen om tot een orgasme te komen, anale pleziertjes, seksuele intimidatie… en nog tal van andere onderwerpen die lang genoeg in de achterkamers van onze dagelijkse conversaties zijn gebleven.

Zo is 'Sex Education' een succesvolle tv-reeks geworden die zijn titel helemaal waarmaakt: een gids voor de jongeren, en gewoon aangenaam kijkvoer (of gespreksstof) voor de anderen.

Ontdekt ‘Sex Education’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Master of None

In ‘Master of None’ zien we hoe de New Yorkse acteur Dev Shah (Aziz Ansari) zich een weg baant tussen zijn liefdesleven en zijn carrière. De serie kwam in 2015 uit en was een groot succes. Onlangs kondigden de makers van de serie aan dat het derde seizoen van ‘Master of None’ binnekort op Netflix te zien zal zijn. “Eigenlijk hebben we alles verteld over Dev Shah… We besloten daarom om ons te focussen op Denise, een jeugdvriendin van Dev en Alica, een personage dat al twee seizoenen te zien was in de serie”, aldus de makers. In dit derde seizoen worden belangrijke vraagstukken over het leven en de liefde van Dev, Denise en Alicia beantwoord.

Ontdek ‘Master of None’ op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

Series

Bekijk alles
Top