De zevende etappe in de Giro brengt het peloton morgen over 181 kilometer van Notaresco naar Termoli. De rit is gecategoriseerd als vlak en wordt beschouwd als een kans voor de sprinters. Al moet er op het eind nog een kleine helling overwonnen worden. Een voetnoot voor de sprinters of slaagt iemand erin om te verrassen?
Het peloton trekt van het binnenland opnieuw naar de Adriatische kust, zoals de finish van gisteren in Catollica. De etappe kan ingedeeld worden in twee delen. Het eerste deel is heuvelachtig met één gecategoriseerde beklimming van vierde categorie, de klim naar Chieti (over 4,7 km aan 5,9%), en dan nog tal van niet gecategoriseerde beklimmingen. In het tweede deel, vanaf km 98 ongeveer, gaat het eerst in dalende en vervolgens in vlakke lijn naar de Adriatische kust. 

De finale brengt het peloton van de brede kustwegen naar Termoli over typische straten van een binnenstad met veel verkeersmeubilair. De laatste 3 km zijn technisch en positionering is van belang. Op 1800 meter volgt een scherpe bocht naar rechts en ligt een kleine helling van 200 meter aan 10 à 12%. Daarna blijft het lichtjes stijgen tot de finish met nog enkel bochten en tot slot een versmalling op 800 meter van de streep, waarna de weg opnieuw breder wordt. Ideaal voor kamikazes dus, zoals Peter Sagan bijvoorbeeld, tenzij enkele sprinters zich alsnog goed weten te positioneren en overeind blijven.