Week van de Opvoeding: de beste kijktips

Opvoeden gaat met vallen en opstaan en niemand beschikt over de handleiding. Om alle ouders en kinderen te vieren, is het van 16 tot 23 mei de Week van de Opvoeding. Proximus Pickx wil het initiatief extra in de verf zetten en verzamelde daarom een paar films over opvoeden, ouder zijn en volwassen worden. En geen zorgen: het zijn niet enkel de perfecte plaatjes.

Bad Moms

Amy heeft een geweldige man, getalenteerde kinderen, een mooi huis en een succesvolle carrière. Helaas is ze ook overwerkt, uitgeput en staat ze op het punt om door te slaan. Ze is het zat en slaat de handen in elkaar met twee andere moeders om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en verantwoordelijkheden. Terwijl de meiden uit hun dak gaan, bereiden ze zich ook voor op de ultieme confrontatie met koningin der mama’s Gwendolyn en haar kliek van schijnbaar perfecte moeders.
 
‘Bad Moms’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Matilda

Deze verfilming van de gelijknamige roman van Roald Dahl vertelt het verhaal van Matilda Wormwood, een meisje met telekinetische krachten dat gedwongen wordt om te gaan met een ruwe en afstandelijke vader en moeder. Zij zijn dus niet de grote opvoeders in haar leven. Gelukkig ontmoet Matilda op school juffrouw Engel. Zij neemt het meisje onder haar vleugels en geeft haar liefde en acceptatie die ze bij haar ouders niet vindt. 
 
Ontdek ‘Matilda’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Op een ander

Je eigen huishouden voelt als ‘normaal’, maar bij andere gezinnen gaat het waarschijnlijk helemaal anders. In dit programma worden de rolpatronen en gewoontes in Vlaamse gezinnen anno 2021 in vraag gesteld. Elke week wisselt een gezinslid uit het ene gezin van plaats met een gezinslid uit het andere. Hoe gaan zij om met de verschillende levensstijl? En kunnen ze zich vinden in de opvoeding van de kinderen?  
 
Bekijk ‘Op een ander’ op dinsdag 18 mei om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

The Edge of Seventeen

Iedereen weet dat opgroeien niet simpel is en voor een tiener die nog uitzoekt hoe het leven in elkaar zit, zeker niet. De 17-jarige Nadine is onhandig, allesbehalve populair en tot overmaat van ramp begint haar oudere broer een relatie met haar beste vriendin. Nadine voelt zich eenzamer dan ooit, tot een onverwachte vriendschap met een andere tiener haar een sprankje hoop geeft dat alles misschien toch niet zo vreselijk is. De start van een mooi coming-of-age verhaal dat je zal doen lachen en huilen.
 
‘The Edge of Seventeen’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Babies

Deze Netflix docuserie volgt vijftien pasgeboren baby’s tijdens hun eerste levensjaar. De documentaire legt alle onderdelen van die eerste twaalf maanden bloot: van hoe het kindje zich hecht aan de ouders tot welke rol een huisdier speelt in het versterken van het immuunsysteem. De baby’s in kwestie komen van over de hele wereld en zullen zo je hart veroveren.
 
Ontdek ‘Babies’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Top