Deze atleten verdienden het meest in het coronajaar 2020

Corona of niet, sport blijft de belangrijkste bijzaak van de wereld. Ook in 2020 verdienden heel wat atleten stevig hun boterham. Het tijdschrift Forbes lijstte alvast op welke sportsterren de vetste bankrekening hadden vorig jaar.

1. Conor McGregor

MMA-ster Conor McGregor was 's werelds best betaalde sporter in 2020 met een inkomen van ongeveer 180 miljoen dollar (149 miljoen euro), mede dankzij allerlei zakelijke nevenactiviteiten. De 32-jarige Ier vocht slechts één keer in 2020 en verdiende 22 miljoen dollar met zijn overwinning op Donald Cerrone.

De resterende 158 miljoen dollar waren afkomstig van zijn zakelijke ondernemingen, waaronder de verkoop van zijn aandelen in een whiskymerk. Ook zijn belangen in het gokbedrijf en fantasy sports-provider Draftkings, het videospel “Dystopia: Contest of Heroes” en het lifestylemerk Roots of Fight leverden McGregor best wat centen op.

2. Lionel Messi

Na McGregor waren er nog drie atleten die in 2020 meer dan 100 miljoen dollar verdienden. Lionel Messi was er daar eentje van en kwam op de tweede plaats met 130 miljoen dollar aan inkomsten (ongeveer 107 miljoen euro).

Begin dit jaar kregen we plots inzage in het duizelingwekkende contract van Messi bij voetbalgrootmacht FC Barcelona. Naast zijn riante loon bij de Catalanen verdient hij ook zijn brood via sponsordeals, zoals zijn levenslang contract bij Adidas.

Het contract van Messi loopt deze zomer af. Het blijft onduidelijk waar zijn toekomst ligt. PSG wordt genoemd als geïnteresseerde om de Argentijn over te nemen.

3. Cristiano Ronaldo

De ene voetbalster volgt op de andere. Met Cristiano Ronaldo (120 miljoen dollar, ongeveer 99 miljoen euro) wordt de top drie vervolmaakt. De Portugees is al jaar en dag, samen met Messi, het grote uithangbord van de voetballerij. Naast zijn stevig loon dat hij verdient bij het Italiaanse Juventus heeft Ronaldo ook een levenslange sponsordeal met Nike en is hij ambassadeur van zijn eigen CR7-merk dat zich richt op kledij, accessoires, hotels en fitnesszaken.

Op het veld is Ronaldo een van de meest succesvolle spelers ooit. Zo verbrak hij het record van meeste aantal goals gemaakt over alle competities gezien, dat decennialang op naam stond van Pelé. Maar ook naast het veld is Ronaldo waanzinnig populair. De aanvaller was de eerste persoon ter wereld die zowel op Facebook, Instagram als Twitter 500 miljoen volgers bereikte.

4. Dak Prescott

Met Dallas Cowboys-quarterback Dak Prescott krijgen we een American Football-speler in deze lijst. De Amerikaan rondt de top vier af met 107,5 miljoen dollar (89 miljoen euro) aan verdiensten. Hij is de laatste in het rijtje die nog vertoeft in de 100 miljoen dollar-club. Toen Prescott zijn krabbel zette onder een nieuw contract bij Dallas, leverde dat alleen al aan tekengeld maar liefst 66 miljoen dollar op.

Ook hij investeert met al zijn geld in andere activiteiten. Zo heeft hij aandelen in de restaurantketen Walk-On’s, beddenfabrikant Sleep Number, winkelketen 7-Eleven en het digitale netwerk DirecTV.

5. LeBron James

We sluiten de top vijf af met Lakers-ster LeBron James (96,5 miljoen dollar, ongeveer 79 miljoen euro). In de coronavrije bubbel van Disney World in Orlando werkte Los Angeles Lakers, geleid door LeBron, zich in oktober vorig jaar op tot de nieuwe kampioen in de NBA. Het mag op deze manier duidelijk zijn dat hij op zijn 36ste nog niet denkt aan afbouwen.

Ook naast het parket rijft hij de centjes binnen. Zo is LeBron het gezicht van de nieuwe “Space Jam”-film die er zit aan te komen. Zijn deals met onder meer PepsiCo en zijn aandelen in voetbalclub Liverpool FC leggen hem ook geen windeieren.

Staan ook nog in de top tien aan grootverdieners in 2020: Neymar (95 miljoen dollar), Roger Federer (90 miljoen dollar), Lewis Hamilton (82 miljoen), Tom Brady (76 miljoen dollar) en Kevin Durant (75 miljoen dollar).

Sport

Bekijk alles
Top