De organisatie Super Girl Gamer Pro heeft onlangs de terugkeer aangekondigd van haar competities die voorbehouden zijn voor vrouwen! Kleine verrassing voor deze editie: de titel VALORANT is toegevoegd aan de lijst van games waarop de strijd zal plaatsvinden.

 

30% en 35%. Volgens de statistieken van 2019 zijn dit de respectieve cijfers van het vrouwelijke publiek dat regelmatig naar esportswedstrijden kijkt en het aandeel vrouwelijke spelers in de esportswereld. Deze helaas lage cijfers zijn veelzeggend voor de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de competitieve wereld. Een van de oplossingen zou bijvoorbeeld zijn om meer waarde toe te kennen aan het vrouwelijke geslacht door rechtstreeks te investeren in toernooien die speciaal voor hen georganiseerd worden. En dat is nu exact gebeurd met de Super Girl Gamer Pro!

Ondersteuning en empowerment

Super Girl Gamer Pro. Dat is de naam van het Amerikaanse project dat in 2007 het licht zag en zich inzet voor vrouwen in de wereld van gaming en esports! De missie is duidelijk: het creëren van een gezonde omgeving die de empowerment van vrouwen in de wereld van esports aanmoedigt en bevordert door een grotere participatie in het ecosysteem. Via het Super Girl-platform is de organisatie partnerschappen aangegaan met grote merken.

De organisatie heeft deze week de start van haar volgende competitie aangekondigd, die zal plaatsvinden van 15 mei t.e.m. 21 november 2021. De toernooien zullen worden gespeeld op games zoals Valorant, League of Legends, Hearthstone, Counter-Strike en Fortnite. Elk seizoen van de Super Girl Gamer zal bestaan uit 4 weken van kwalificaties om een hoogtepunt te bereiken in het slotseizoen van de Super Girl Gamer Series Championships!

Elke week zullen speelsters en teams klassementspunten verdienen op basis van hun resultaten in de competities. De speelsters en teams met de meeste punten stoten door naar de kampioenschappen en zullen er proberen de prijzenpot te winnen die voor elke game bestemd is!

Het voorgerecht: Valorant

Valorant opent de reeks toernooien waarin de speelsters tegen elkaar zullen strijden! 10.000 dollar staat op het spel in deze eerste competitie.

En na 4 intense kwalificatieweken zullen de beste speelsters elkaar ontmoeten op het Super Girl Gamer Valorant Championship. Dat evenement zal plaatsvinden op 19 juni.

Het hele toernooi zal je live kunnen volgen op Twitch en op Facebook Gaming. Afspraak elke zaterdag van 15 mei t.e.m. 5 juni van 15u tot 22u plaatselijke tijd (21u-2u bij ons).

 

Copyright afbeelding: Super Girl Gamer Pro