Chelsea Women en Barcelona streven naar eerste Champions League-titel voor vrouwen

UEFA Champions League | FC Barcelona en Chelsea nemen het op zondag 16 mei in Göteborg tegen elkaar op in een baanbrekende finale van de Champions League voor vrouwen. Nadat Barcelona twee jaar geleden de finale verloor, wil het voor de eerste keer in zijn geschiedenis tot Europees kampioen worden gekroond.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zal de tweede finale de juiste zijn? Barcelona verloor in 2019 in dezelfde fase met 4-1 van Lyon, de meest succesvolle club in de Women's Champions League. Dit jaar willen ze hun kans grijpen tegen Chelsea.
 
Barcelona plaatste zich voor de finale na een 2-1 zege tegen Paris Saint-Germain, dat in de kwartfinales titelverdediger Lyon had verslagen. In de eerste ronde kon PSG niet meer dan een gelijkspel uit het vuur slepen. De Parijzenaars zullen dus hun derde Europese finale mislopen, na de mislukkingen van 2015 en 2017.
 
De eerste keer voor Chelsea
 
De ambitieuze Blues van Chelsea maakten indruk in de kwartfinales door korte metten te maken met de finalisten van 2020 en tweevoudige winnaars Wolfsburg. In de halve finale schakelden ze Bayern München uit met een 4-1 overwinning, waarmee ze een 2-1 verlies in de eerste ronde ongedaan maakten.
 
De ploeg van Emma Hayes, die voor het eerst in de geschiedenis in de finale speelt, is dit seizoen in vorm. Engels kampioen, League Cup winnaars en nog steeds in de race voor de FA Cup, Francesca Kirby en haar teamgenoten kunnen dit seizoen nog steeds een historische vierdubbele behalen.
 
Barcelona verslaan zal echter geen gemakkelijke opgave zijn. Onder aanvoering van spits Jenifer Hermoso, gedeeld topscorer in de competitie, en de al even effectieve Lieke Martens, hebben de Catalanen een hoge vlucht genomen in hun binnenlandse competitie, en zijn ze al tot kampioen gekroond met nog acht wedstrijden te gaan.
 
Het einde van Lyons bewind
 
De troepen van Lluís Cortés zullen zich ook herinneren dat ze eerder in de competitie de belangrijkste rivalen van de Blues in de Super League, Manchester City, met 4-2 hebben verslagen. Dit seizoen hebben de twee Britse ploegen inderdaad hevig gestreden om de titel.
 
De winnaar van de wedstrijd op 16 mei volgt zevenvoudig Champions League-winnaar Olympique Lyonnais op, dat tussen 2016 en 2020 alle vijf de edities heeft gewonnen. De winnende club zal ook de eerste zijn die zowel in de Champions League voor mannen als in die voor vrouwen wordt gekroond.
 
Volg de finale van de Champions League voor vrouwen tussen Chelsea Women en FC Barcelona op zondag 16 mei vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in het Proximus All Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top