Martin Garrix blaast 25 kaarsjes uit … en presenteert meteen ook zijn Euro 2020-hymne!

Van zijn debuut met het nummer ‘Animals’ tot zijn opeenvolgende titels als beste dj ter wereld: Martin Garrix heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een geweldig succesvolle carrière achter de rug. De Nederlandse dj viert zijn 25ste verjaardag en brengt tegelijkertijd zijn Euro 2020-hymne uit in samenwerking met U2.

Animals

Muziek zit onmiskenbaar in het bloed bij Garrix, geboren als Martijn Garritsen. Op zijn achtste speelde hij al gitaar en droomde hij ervan professioneel dj te worden. Hij had waarschijnlijk niet durven vermoeden dat die wens amper tien jaar later, in 2013, al in vervulling zou gaan... Dat jaar creëerde de Nederlander onder het pseudoniem Martin Garrix, zijn artiestennaam, een knaller van een binnenkomer met de release van zijn ‘Animals’ . De single stond al snel op nummer één in Europa en daarbuiten. De kersverse dj veroverde als jongste artiest ooit de eerste plaats op de dance-streamingservice Beatport. Terwijl tegenstanders toen nog dachten dat zijn succes maar van korte duur zou zijn, kreeg Martin Garrix al snel de steun van grote dj's als Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta en zijn mentor, Tiësto.

Amerika, knallende festivals en legendarische singles

Het gebeurde allemaal heel snel voor de piepjonge Martin Garrix, toen amper 18 jaar oud. Hij reeg al aan het begin van zijn carrière meteen de samenwerkingen, hits en concerten aaneen. Alleen al in 2014 verscheen hij 140 maal op het podium, met optredens op toonaangevende festivals zoals het Antwerp Summer Festival en Tomorrowland.
 
Hij mocht ook al snel optreden op grote Amerikaanse podia, zoals het Ultra Music Festival in Miami. De dj zette zijn verovering van de dance-wereld verder dankzij de onnavolgbare energie die hij tijdens zijn live concerten steevast wist tentoon te spreiden. Hits als ‘Tremor’, ‘Virus’, ‘Ocean’of ‘Lions in the Wild’ zijn onmiskenbare toppers die sindsdien de planeet aan het dansen hebben gebracht. We zullen ook belangrijke samenwerkingen op succesvolle singles nooit vergeten: denk maar  aan ‘Don’t Look Down’ met Usher, ‘Scared to Be Lonely’ met Dua Lipa, ‘The Only Way is Up’ naast Tiësto of zelfs ‘In The Name of Love’ met Bebe Rexha.

Awards zonder einde

Sinds het prille succes van zijn hit ‘Animals’ staat Martin Garrix onuitwisbaar op de ranglijst van de beste dj's ter wereld. Hij zakte aanvankelijk dan wel terug naar de 40ste plaats, maar in 2015 kwam hij onomkeerbaar binnen in de top 4. Hij werd de komende drie jaar op rij, van 2016 tot 2018, zelfs verkozen als beste dj ter wereld. Een ongeziene prestatie, zeker op zulke jonge leeftijd. Sindsdien heeft de dj altijd in de top drie van de ranglijst gestaan.
 
Acht jaar lang is hij doorgegaan met het verzamelen van awards. Alleen al in 2016 wist hij meermaals in de prijzen te vallen bij de NRJ Music Awards en de MTV Europe Music Awards: “Beste Elektronische Muziekartiest”, “Beste World Stage-optreden”, “Beste DJ ter Wereld” of zelfs “Beste Live-optreden”. Een indrukwekkend palmares voor een DJ die nog maar 25 jaar op deze aardbol rondloopt!

Euro 2020

Een recente kers op de taart voor Martin Garrix is zonder twijfel het feit dat hij de hymne van Euro 2020 (met een jaar uitgesteld) mocht verzorgen. Samen met een andere muzieklegende – de iconische Ierse band U2 – werkte de Nederlander maandenlang om een uitzonderlijke sound te produceren onder de titel ‘We Are The People We’ve Been Waiting For’.
 
Als voetbalfan was het voor Martin Garrix vanzelfsprekend om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, en de verwachtingen zijn dan ook torenhoog. Na uitstel vanwege het coronavirus kunnen we deze 14 mei, op de verjaardag van Garrix, dan ook eindelijk het resultaat bewonderen. Genoeg om met waardigheid de 25ste verjaardag van de beste dj ter wereld te vieren. Veel luisterplezier!

Muziek

Bekijk alles
Top