Het metalfestival Alcatraz in Kortrijk gaat deze zomer door van 13 tot en met 15 augustus. Dat meldt de organisatie vandaag op haar website. Het festival zal plaatsvinden zonder afstandsregels en mondmaskers. De organisatoren werken intussen hard aan een volwaardige line-up.
Na de versoepelingen die het Overlegcomité gisteren heeft aangekondigd omtrent de festivalzomer, besliste ook Alcatraz Festival om haar editie van 2021 te laten doorgaan. In tegenstelling tot wat er vorig jaar werd aangekondigd, houdt de organisatie het op drie festivaldagen in plaats van vier. Ook zullen er dit jaar slechts drie podia zijn. "De timing is gewoon te nipt. We moeten al een versnelling hoger schakelen dus een extra podium en festivaldag kan er even niet bij", klinkt het. 

De organisatie stelt de uitbreidingen met een jaar uit, om zich te kunnen concentreren op de line-up van zowat 70 bands. Verschillende Amerikaanse bands zullen wel ontbreken op de affiche omdat voor hen de reis naar Europa onhaalbaar is. "We snappen dat de fans van deze bands teleurgesteld zullen zijn, maar we rekenen op ieders begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden." De eerste namen zullen volgens de organisatie binnenkort bekendgemaakt worden.