Mons-Hainaut wil de reguliere fase in schoonheid afsluiten tegen Aalst

Basketbal | Mons-Hainaut staat momenteel stevig op kop in de Euromillions Basket League en aanstaande zondag sluiten ze om 15u de klassieke fase af met een thuiswedstrijd tegen Okapi Aalstar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Eindigen met een orgelpunt. Dat zal zijn waar Vedran Bosnic, pas verkozen tot coach van het jaar, zijn mannen toe zal aanzetten in de kleedkamers van Mons-Hainaut voor hun laatste confrontatie in de klassieke fase. De enigen die hen nog in de weg staan, zijn de spelers van Aalst die ze zondag om 15u ontvangen in de Mons Arena.
 
Een gunstig saldo
 
Het is intussen al een maand geleden dat de ploeg uit Bergen in Oost-Vlaanderen een verlenging forceerde om uiteindelijk met 73-78 de overwinning te behalen. Dankzij die overwinning sloeg de balans over in het voordeel van de ploeg van Jabril Durham op het vlak van onderlinge confrontaties met Okapi. Ze staan momenteel op 3 keer winst en 2 keer verlies. Als ze komend weekend nog eens als de betere ploeg uit de bus komen tegen de ploeg uit de top 4, zou dat wel eens een duidelijke boodschap kunnen zijn aan de concurrentie net voor de start van de play-offs.
 
Toch is Aalst, dat begin deze maand nog indruk maakte tegen Oostende, allerminst een vogel voor de kat. Bogic Vujosevic en zijn ploegmaats hebben dan wel drie wedstrijden verloren tegen Mons-Hainaut, maar laten we niet vergeten dat ze hen dit seizoen uit de Beker van België knikkerden. Ze zakten af naar de Rue des Laminoirs om een nipte overwinning in de wacht te slepen. De overwinning zal zondag ongetwijfeld zijn voor de ploeg die het best het hoofd koel kan houden.
 
Volg het duel tussen Mons-Hainaut en Okapi Aalstar zondag om 15u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top