De tv-optie Family heeft weer heel wat te bieden

De tv-optie Family van Proximus Pickx staat altijd garant voor topentertainment voor jong en oud en dat is deze maand niet anders. Wij lichten enkele nieuwe series toe die je zeker niet mag missen.

Smother (BBC First)

De dag na het feestje ter ere van de 50ste verjaardag van Val Ahern, gespeeld door Dervla Kirwan (‘The Stranger’, ‘White Dragon’), wordt het lichaam van haar man Denis (Stuart Graham; ‘The Cure’, ‘Hunger’) levenloos teruggevonden aan de voet van een rots in het Ierse County Clare waar het hele verhaal zich afspeelt. Het is de start van een meedogenloos drama waarin Val de losse eindjes aan mekaar probeert te knopen en op zoek gaat naar wat er met haar man gebeurd is. Ze stort zich er vol op en doet alles om haar drie dochters Jenny, Anna en Grace in bescherming te nemen.
 
Deze spannende serie is een combinatie van een familiedrama en een thriller en gaat over diep verborgen geheimen en de onbedoelde gevolgen ervan. De Ierse regisseur Dathaí Keane verdiept zich wel vaker in de grote en kleine kantjes van zijn land, dus deze thriller heeft ook een bijzondere rol voor het mysterieuze en grauwe Ierse kustlandschap.
 
Ontdek seizoen 1 van ‘Smother’ vanaf 24 mei elke maandag om 21u op BBC First, beschikbaar in de tv-optie 'Family' van Proximus Pickx. Het aanbod van 'Family' vind je hier terug.

River Hunters (History Channel)

De River Hunters zijn terug en hun buit is groter dan ooit. Zij schuimen de Britse wateren af om belangrijke archeologische sites voor de eerste keer boven water te brengen. Het team bestaat uit Youtube-sensatie Beau Ouimette, presentator en zwemmer Rick Edwards en archeoloog Gary Bankhead. Zij graven in de meest turbulente gebeurtenissen in de geschiedenis van Groot-Brittannië.
 
Dankzij het gebruik van revolutionaire onderwatertechnologie, dronebeelden en historische documenten slagen ze erin om voor de allereerste keer archeologische opgravingen te doen in gevaarlijke wateren. In elke aflevering worden de River Hunters bijgestaan door lokale archeologen, geschiedkundigen en schattenjagers. Velen van hen stonden al jaren te popelen om de historische sites te onderzoeken.
 
Ontdek ‘River Hunters’ vanaf 21 mei elke vrijdag om 21u25 op History Channel, beschikbaar in de tv-optie 'Family' van Proximus Pickx. Het aanbod van 'Family' vind je hier terug.

War of the Worlds seizoen 2 (FOX)

War of the Worlds’ is een vrij geïnterpreteerde adaptatie van de bekende roman ‘The War of the Worlds’ van H.G. Wells over een invasie door aliens. De personages in de serie zijn enkele van de weinige overlevenden nadat de aanvallers van Mars zowat de hele mensheid uitroeiden. Seizoen twee van War of the Worlds gooit het leven van de personages nogmaals overhoop, wanneer zij ontdekken dat de indringers mogelijk van menselijke aard kunnen zijn. Er wacht hen een spannende strijd om de planeet terug te veroveren. Voor sommigen zal de pure wanhoop om te overleven hen doen overwegen één van hun eigen mensen op te offeren.
 
Scenarioschrijver van dienst is Howard Overman, in het Verenigd Koninkrijk bekend voor zijn reeksen ‘Misfits’ en ‘Dirk Gently’. De eerste vier afleveringen van het eerste seizoen zijn geregisseerd door onze landgenoot Gilles Coulier (‘De Dag’, ‘Cargo’, ‘Bevergem’), maar hij keerde niet terug voor het tweede seizoen. “Ze hebben mij gevraagd om de toon van de reeks te zetten en dat heb ik gedaan. De regisseurs na mij moeten mijn stijl kopiëren”, zei Coulier in een interview met Humo.
 
Ontdek het tweede seizoen van ‘War of the Worlds’ vanaf 20 mei elke donderdag om 21u op FOX, beschikbaar in de tv-optie 'Family' van Proximus Pickx. Het aanbod van 'Family' vind je hier terug.

Kingdom Force (Boomerang)

Maak kennis met de Kingdom Force, een groep van vijf heldhaftige dieren die tot het uiterste gaan om hun domeinen en hun soort te redden. Zo worden zij keer op keer de helden van de dag! Gewapend met hypermoderne voertuigen die samen een supercoole robot kunnen vormen, voorkomt de Kingdom Force milieurampen en beschermen zij hun wereld. Kom alles te weten over hun geweldige leider, Luka de wolf zonder vrees, of over de schattige en snelle cheetawelp Jabari – en alle andere leden van de Kingdom Force.
 
Ontdek ‘Kingdom Force’ vanaf 14 juni elke dag om 18u op Boomerang, beschikbaar in de tv-optie 'Family' van Proximus Pickx. Het aanbod van 'Family' vind je hier terug.

Top