Het Tiense festival Suikerrock werkt aan een alternatief evenement met dagelijks 2.000 à 3.000 bezoekers, zo meldt organisator Walter Kestens vandaag. Eind april liet de organisatie al weten dat ze de editie van deze zomer uitstelt naar 2022, maar dat er wel een alternatief scenario in elkaar wordt geknutseld.
Het Overlegcomité heeft dinsdag enkele belangrijke beslissingen genomen voor de evenementensector: zo mogen er vanaf juli binnen opnieuw evenementen plaatsvinden met een maximum van 2.000 bezoekers. Als het evenement buiten plaatsvindt, mag het aantal stijgen tot 2.500. Vanaf 30 juli mogen er binnen 3.000 bezoekers samenkomen, buiten mag het zelfs gaan tot 5.000.

"We zijn erg blij dat er perspectief is geboden voor onze sector. Ook voor de festivals in augustus die nu op volle kracht kunnen draaien, ben ik oprecht gelukkig, al komen de versoepelingen voor Suikerrock jammer genoeg net te laat", reageert Kestens. "De afgelopen weken hebben we gewerkt aan vier verschillende scenario's. Nu er duidelijkheid is over de spelregels van juli en augustus kunnen we ons alternatief organiseren. Dat zal een waardig alternatief zijn, gebaseerd op een dagelijks aantal bezoekers van zo'n 2.000 à 3.000 bezoekers."

Volgende week zou er meer duidelijkheid komen hoe dat alternatief er dan concreet zal uitzien. Het zal wel plaatsvinden tijdens het wisselweekend van eind juli en begin augustus, de exacte data zijn nog niet bekend. Volgend jaar start het festival op donderdag 28 juli en eindigt het op zondag 31 juli 2022.