Fans van de uithoudingsraces zullen dit weekend op hun wenken bediend worden dankzij Motorvision TV. Het kanaal voor de brullende motoren zendt namelijk zondag live de volgende manches uit van de Weathertech SportsCar Championship en de European Le Mans Series.
Op zondag wordt het een dagje zetelhangen voor de liefhebbers van het langere werk op vier wielen. Vanaf 10u10 keert de Red Bull Ring van het Oostenrijkse Spielberg, na een pauze van twee jaar, terug naar de European Le Mans Series (ELMS). Het wordt de tweede manche van de ELMS in de LMP2-, LMP3- en GTE-klasse. Over een circuit van iets meer dan 4 kilometer wordt er vier uur lang gestreden. Een goeie maand geleden werd de 4 Uur van Barcelona gewonnen door de Oreca 07 van het Belgische WRT-team met Louis Delétraz, Robert Kubica en Ye Yifei. Schitteren ze ook in Oostenrijk, of triomfeert er straks iemand anders?

Vanaf 14u25 verlegt Motorvision TV de blik richting de Verenigde Staten, om de SportsCar Challenge in Mid-Ohio te volgen. De race staat pas sinds 2018 op de IMSA-kalender, maar groeide snel uit tot een favorietje onder de fans. In deze editie zal het circuit de derde manche inluiden van het SportsCar Championship 2021. De race zal 2 uur en 40 minuten duren op het net geen 4 kilometer lange circuit. In drie categorieën, Daytona Prototype International, Le Mans Prototype 3 en GT Daytona, zal er gestreden worden.

Volg beide races op zondag 16 mei via televisiezender Motorvision TV, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.