Remco Evenepoel liet zich meteen warm kleden na de finish van de vierde etappe in de Giro en daalde daarna af naar de bussen voor een warme douche. Zijn team Deceuninck-Quick Step stuurde wel een quote naar de verzamelde pers in de Giro. "Ik heb niet te klagen", zei Evenpoel daarin.
"Het was een vrij harde dag, nog meer door het weer", sprak hij na afloop. "En om eerlijk te zijn, het was een vrij harde finale en ik voelde dat het lang geleden was dat ik een finale had gereden, zeker zo'n korte en intense inspanning. Ik heb mijn best gedaan en ik wilde ook niet zomaar volgen en mezelf opblazen. Ik wilde het tijdverlies beperken en daar ben ik in geslaagd. Ik verlies maar tien seconden op de favorieten voor het klassement. (in feite 11 op Bernal, Carthy, Landa en Vlasov, red.)"

"Ik heb niet te klagen", eindigde hij nog. "De ploegmaten hebben geweldig werk gedaan. Ze hielden me uit de problemen, warm en droog, in de mate dat dat mogelijk was. Het was een goede dag. Mijn lichaam moet opnieuw gewoon worden aan het koersen, regenomstandigheden en zo'n lange afstand. Ik ben wel blij."