Joe Dombrowski (UAE-Team Emirates) heeft de vierde rit in de Ronde van Italië (WorldTour), een etappe van 187 kilometer tussen Piacenza en Sestola, op zijn naam geschreven. De Amerikaan, die morgen 30 wordt, haalde het solo voor de Italiaan Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation). De Marchi neemt wel de roze leiderstrui over van zijn landgenoot Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix) eindigde als vierde. Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) finishte als zestiende en verloor elf seconden op enkele concurrenten voor het klassement.
Een kopgroep van 24 renners kleurde de dag. Victor Campenaerts (Qhubeka ASSOS) en Quinten Hermans (Intermarché-Wanty Gobert) waren de aanstokers van de vlucht. Met Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix), Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step) en Lawrence Naesen (AG2R Citroën) sloten later nog drie Belgen aan. De kopgroep spatte op de heuvelachtige wegen snel uit elkaar. Hermans reed een tijd voorop, en ook Vervaeke en Serry toonden hun klimmersbenen. Finaal waren het Dombrowski en De Marchi die streden om de ritzege en de roze trui. De Amerikaan toonde zich de sterkste en won de etappe. De Marchi kreeg de roze trui.

Morgen wacht de renners een vlakke rit van 177 kilometer tussen Modena en Cattolica. Aan de finish mag een massaspurt verwacht worden. Van Belgische zijde is het dan opnieuw uitkijken naar Tim Merlier.