Onze eDevils hebben de eerste ronde van de playoffs voor het eEURO 2021-kampioenschap achter de rug. Jon “Milan17Jon” Bruno en Mikhail “FETIH1453ElTurco” Gönen wonnen van Oostenrijk en Oekraïne, Turkije en Italië bleken te sterk. Ze pakken zo zes punten en een gedeelde derde plaats in de stand.

Vooraf werden Turkije en Italië als grote favorieten van onze groep genoemd. Terecht, want onze eDevils begonnen aan de playoffs met een nipte nederlaag tegen de Turken. Bruno hield in de eerste match goed stand met een 1-1, maar de late 0-1 van Turkije tegen Gönen deed onze Belgen de das om.

De nipte nederlaag bleef gelukkig niet in de hoofden van onze Duivels spoken. Gönen en Bruno herpakten zich met een klinkende 5-2 zege tegen Oostenrijk. Ook Oekraïne werd met 6-3 simpel opzijgezet door onze landgenoten.

De eDevils leken klaar voor de confrontatie met Italië. Maar de Europese kampioen bleek in beide partijen te sterk: België eindigde de heenronde van de playoffs met een 5-7 nederlaag. Ons land behaalde in totaal dus 6 punten en een gedeelde derde plaats met Oekraïne.

En dat biedt perspectieven. Zowel Italië als Turkije gingen verrassend onderuit tegen Oekraïne. Zo is er in de stand slechts één puntje verschil tussen de eerste vier landen. Dankzij onze 6-3 zege tegen Oekraïne ligt zelfs de eerste plaats nog binnen handbereik. Een luxepositie, als je weet dat de eerste drie landen doorstoten naar de groepsfase.

Afspraak op 17 mei vanaf 17u op Pickx, voor de ontknoping van deze razend spannende playoffs van eEURO 2021!

Copyright afbeelding: RBFA