Waarom een opname nog steeds je tv-avond kan redden

Films en televisieprogramma’s opnemen met de digicorder is niet nieuw, maar niemand kan ontkennen dat de technologie ons leven een pak makkelijker maakte. Daarom staat Proximus Pickx met plezier nog eens stil bij de wondere wereld van de opnames.

Stel: je wil absoluut nog eens kijken naar die ene film die pas laat ’s avonds wordt uitgezonden, maar laat opblijven is geen optie want de volgende dag moet je weer vroeg uit de veren. Wat doe je? Dertig jaar geleden zou je je VHS cassetterecorder geprogrammeerd hebben om de film op te nemen zodat je wanneer je maar wil kan kijken. Maar wie heeft tegenwoordig nog een cassetterecorder en wie wil nog met de lage kwaliteit en het gepruts van VHS omgaan?
 
Voor velen van jullie is de oplossing overduidelijk: neem de film op met je digicorder! Dat kan al lang, maar laten we nog eens stilstaan bij de voordelen van opnemen.

Een opname herbekijk je natuurlijk wanneer je zelf maar wil en je kijkt zo veel keren als je hart begeert. Dus of je nu een druk leven hebt en alleen maar in het weekend de programma’s van de afgelopen week kan inhalen, of je liever een paar afleveringen opspaart om ze nadien allemaal na elkaar te bingewatchen: opnemen is je redding.
 
Gedaan is het intussen ook met de dilemma’s waarbij meerdere interessante programma’s tegelijk uitgezonden worden. Wil je zien hoe ‘De Mol’ al zijn sabotages uit de doeken doet én hoe de Planckaerts hun Franse kasteel verder verbouwen? Of ben je als vastgoedfanaat zowel gefascineerd door ‘Blind Gekocht’ als door ‘Huis Gemaakt’? Door de reeksen op te nemen ben je zeker dat je beide programma’s kan zien wanneer jij er tijd voor hebt.

60 dagen tot onbeperkt

Soms is opnemen geen noodzaak, maar gewoon een luxe. Stel bijvoorbeeld dat je op dinsdagavond coronaproof een picknick plant en die vrijdag op je eentje of met een bijzonder iemand een filmavond wil houden. Maar de film die je vrijdag wil zien, is dinsdag al op de buis en je hebt geen zin om al je plannen om te gooien. Geen zorgen, want alweer kan een opname je helpen. Want als je je decoder instelt, kijk je gewoon wanneer je zelf wil. Een opname plannen kan je zowel vanop je gsm en tablet via de Pickx-app, of via je computer op Pickx.be.
 
Tegenwoordig kijk je overigens niet alleen wanneer je wil, maar ook waar je wil. Met de app van Pickx.be kan je namelijk ook op je tablet of smartphone je opnames terugvinden en in je browser is opnames bekijken een koud kunstje op je laptop.
 
Je opnames worden automatisch 60 dagen bewaard, maar wie echt lang wil kunnen blijven genieten van een film, kan die tot maximaal 3 jaar bewaren op de decoder zonder harde schijf, of onbeperkt op een decoder met harde schijf. Zorg er dan wel voor dat je bibliotheek niet te vol staat, natuurlijk.

Meer informatie over ons aanbod vind je hier terug. Vragen over je tv-opnames? Dan kan je hier terecht!

Nieuws

Bekijk alles
Top