Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.
Dit seizoen was de keuze voor de rechtsbuitenpositie in het 'Team van de Week' vaak snel gemaakt. Marlos Moreno was bij Lommel SK vaak gewoon ongrijpbaar voor de 1B-defensies en bleek eigenlijk gewoon te goed voor de reeks. Als enige puntje van kritiek kan misschien de efficiëntie van Moreno aangehaald worden. De Colombiaanse dribbelkont scoorde amper vijf goals en gaf ook maar drie assists. Te weinig voor iemand die zich voorts zo kon profileren in 1B.

Desalniettemin stond de 24-jarige Colombiaan maar liefst 10x in het 'Team van de Week'. Hij was zo de meest genomineerde speler van de reeks (samen met Teddy Teuma). Moreno haalde het in de verkiezing voor het 'XI van het Seizoen' dan ook ruim voor Alessio Staelens. De aanvallende middenvelder van SK Deinze haalde dit seizoen vier nominaties binnen.