In een moeilijke mondiale context is aangekondigd dat de Olympische Spelen van 2021 in Tokio zullen doorgaan, maar met heel wat beperkingen voor het publiek en de competitie. Na de aankondiging van de Olympic Virtual Series, georganiseerd op 5 verschillende games, tekenen nu ook Street Fighter V en Rocket League present via hun respectievelijke Olympische toernooien

 

Gevechten bij de vleet!

Het is officieel. Na de games over honkbal, softbal, wielrennen, roeien, zeilen en autoracen, zijn het nu Street Fighter en Rocket League die hun intrede doen in het pantheon van de Olympische Spelen. En ze staan meteen op de kalender van de 2021-editie in Tokio.

Met de steun van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal Intel, leider in gamingtechnologie, de Intel World Open organiseren en de competities op de twee games voor zijn rekening nemen.

Voor Street Fighter V zullen de festiviteiten beginnen met Open Qualifiers van 1 tot 13 juni, waarin spelers uit 26 deelnemende regio’s het online tegen elkaar zullen opnemen. De feestelijkheden gaan verder met de Closed Qualifiers van 19 juni tot 4 juli waar de beste spelers uit de open qualifiers tegen elkaar zullen strijden om dan later de regionale finales te bereiken via een elfdelig evenement. Van 16 tot 21 juli zal de prijzenpot van $250.000 worden verdeeld onder de besten van de wereld.

Er zijn echter een paar regels die je als deelnemer moet weten vooraleer je je inschrijft: je moet minstens 16 jaar oud zijn om deel te nemen en het toernooi wordt gespeeld in single player. De open kwalificaties worden afgewerkt in een BO3-format, terwijl de finales zullen doorgaan in een BO5-format.

Autovoetbal

En nu we toch vertrokken zijn, de benamingen van de etappes van het mondiale Rocket League-toernooi zijn gelijk aan die van Street Fighter: Open Qualifiers (1-13 juni) voor alle spelers uit de 21 deelnemende regio’s en Closed Qualifiers (21-27 juni) waar de beste teams uit de vorige etappes zullen strijden om de regionale finales te bereiken. Die zullen plaatsvinden in 4 etappes met een prijzenpot van $250.000!

De regels? Je moet minstens 15 jaar oud zijn, het toernooi wordt gespeeld met teams van 3 spelers uit dezelfde regio en cosmetische voorwerpen en merkvoertuigen zijn niet toegestaan. Een BO3-format zal beslissen over de kwalificatiefasen en een BO5 over de finales.

Je hebt van 15 mei tot en met 31 mei de tijd om je in te schrijven voor de twee competities. Kies je voor Rocket League of Street Fighter V? Of waarom niet allebei?

Copyright afbeelding: olympics.com