Excelsior Moeskroen kan volgend seizoen dan toch gewoon aan de bak in ons profvoetbal. De Henegouwers kregen maandagavond hun proflicentie via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport en mogen dus aantreden in 1A en 1B. Door de sportieve degradatie van het voorbije seizoen zal dat 1B worden.
In april kreeg Moeskroen (traditioneel) slecht nieuws van de licentiecommissie. De commissie oordeelde toen dat de club onduidelijke leningen had lopen en dat er onvoldoende kapitaal was om zich te handhaven in het profvoetbal. Moeskroen stapte daarop naar het BAS en kreeg daar - ook al naar jaarlijkse traditie - haar grote gelijk.

Door deze uitspraak krijgen we volgend seizoen sowieso acht profclubs in 1B. Naast degradanten Moeskroen en Waasland-Beveren zijn dat ook nog Lommel SK, KVC Westerlo, SK Deinze, RWDM, Lierse Kempenzonen en Excelsior Virton.

Momenteel loopt er nog wel een onderzoek naar de mogelijk vervalste coronatesten van RFC Seraing, waardoor er nog verschuivingen mogelijk zijn. Amateurclub Wezet staat alvast klaar om een plekje in te pikken als de kans zich voordoet

Bonne nouvelle ! ? Le Royal Excel Mouscron obtient sa licence pro pour la saison prochaine ! Le club mettra désormais tout en œuvre pour préparer, au mieux, la saison 2021-2022 en D1B.

Geplaatst door Royal Excel Mouscron op Maandag 10 mei 2021