Natus Vincere klopt Gambit Esports in de finale van de DreamHack Masters Spring

Esports | Natus Vincere versloeg Gambit Esports in de grote finale van de Dreamhack Masters Spring met een score van drie tegen nul. Het Oekraïense team stond zo opnieuw op de eerste trede van het podium, bijna vijf maanden na de eindoverwinning in de BLAST Premier 2020 Global Finals.

Door Proximus

Deel dit nieuws

 

Een finale in de kleuren van de CIS-regio

De beide teams hadden een lange weg afgelegd om de grote finale van de competitie te bereiken. Ze hadden een boom voorgeschoteld gekregen met dubbele eliminatie in de groepsfase en de eindfase, waardoor er weinig ruimte was voor fouten tijdens de competitie die op 29 april van start ging.

Na winst tegen mousesports en Virtus.pro stond Natus Vincere tegenover Gambit Esports. En die groepswedstrijd nam een heel andere wending dan de latere finale. Gambit wist zich te ontdoen van NAVI op een score van 2-1. Gambit stootte rechtstreeks door naar de halve finale van de boom, terwijl de verliezers een kwartfinale moesten spelen tegen de Brazilianen van FURIA.

Maar zoals je al weet, ontmoetten de twee CIS-teams elkaar opnieuw in de grote finale. Ze hadden hun tegenstanders zonder veel moeite uitgeschakeld. En het lijkt erop dat de nederlaag in de groepsfase Na’Vi de grinta gaf die nodig was om te winnen. Ze toonden een totaal ander gelaat dan in hun eerste wedstrijd tegen Gambit.

Een droge 3-0

De wedstrijd begon op Overpass, gekozen door Gambit nadat Nuke en Vertigo uit de kaartenpool waren verwijderd. De map draaide snel uit in het nadeel van Gambit na een solide verdediging van Na’Vi. Eindstand: 7-16, maar de Gambits gaven zich nog niet gewonnen.

De tweede map, Dust2, gekozen door Natus Vincere, werd spannender. Nadat Na’Vi 12 rounds had gewonnen als aanvaller, probeerde Gambit weer gelijk te komen. Ondanks een topprestatie van sh1ro en 9 gewonnen rounds, struikelden de ESL Pro League XIII-kampioenen en moesten ze ook de tweede map aan Na’Vi laten. S1mple liet weer eens zien dat hij terecht wordt beschouwd als een van de beste spelers op onze planeet.

De derde map, gekozen door Gambit, was Train. Misschien een plotselinge drang van de spelers om van de kaart te genieten vooraleer die wordt verwijderd uit de competitieve kaartenpool, zoals Valve onlangs aankondigde. Helaas voor hen was het lot hen op deze derde map niet gunstiger gezind. Na’Vi pakte het beslissende derde punt met dezelfde score als op map 2: 16-12.

Nadat het team het een paar maanden moeilijk leek te hebben, pakt Natus Vincere opnieuw de eindoverwinning op een toernooi. S1mple en co nemen €100.000 aan prijzengeld mee naar huis, net als 1.000 punten in de ESL Pro Tour ranking. Met deze kostbare winst behouden ze hun mooie positie in het algemeen klassement en hopen ze zich te kwalificeren voor de grote evenementen.

Copyright afbeelding: DreamHack CS

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top