De bekendste tweelingen van de filmindustrie

Kan je ze nog steeds niet uit elkaar houden? Wij ook niet! Deze tweelingen zijn beroemd geworden door hun uitmuntende acteerprestaties. Maar laat je niet vangen, want een paar van deze duo’s zijn niet wat het lijkt…

De Weasley-broers

Of beter gezegd, de Phelps-broers. In de 'Harry Potter'-saga wordt de Weasley-tweeling, Fred en George, gespeeld door James en Oliver. Het publiek heeft deze twee Britse acteurs in de loop van de films zien opgroeien. En met het verstrijken van de jaren zijn de fans steeds meer gehecht geraakt aan het komische duo, dat er altijd in geslaagd is de saga te verblijden met hun eigenzinnige humor. Oliver is 13 minuten ouder dan James en heeft een moedervlek in zijn nek, wat hem onderscheidt van zijn broer. Ondanks de treffende gelijkenis, vroegen sommige journalisten zich toch nog af of ze wel een echte tweeling waren. Daar gingen de lolbroeken natuurlijk graag in mee.

De Olsen-zussen

Ashley en Mary-Kate werden al op jonge leeftijd ontdekt door de serie 'Full House'. Hun personages waren steeds hetzelfde gekleed met bijhorende ondeugende blik. Na de serie werkten de twee zussen aan een reeks producties voor kinderen en tieners voordat Ashley zich terugtrok uit de showbusiness. Kort daarna volgde Mary-Kate haar voorbeeld. Vandaag, op 34-jarige leeftijd, lijkt de tweeling nog even onafscheidelijk als altijd. Ze zitten nu in de mode. Ze creëerden hun eigen luxueuze kledingmerk ongeveer vijftien jaar geleden.

Dylan en Cole Sprouse

Fans van de Netflix-serie ‘Riverdale’ kennen ongetwijfeld Cole Sprouse, die Jughead speelt. Je zou het nu niet meer zeggen, maar Cole en zijn tweelingbroer Dylan hadden van 2005 tot 2011 hun eigen show op Disney Channel: ‘The Suite Life of Zack & Cody’. Daarin speelden ze een tweeling die met hun moeder in een hotel leefde. Ondertussen zijn de broers volwassen en gaan ze elk hun eigen weg in de acteerwereld.

Lindsay Lohan

We horen je denken al denken: “Lindsay Lohan heeft toch geen tweelingzus?”. Dat is helemaal waar, maar toch leek het zo in de klassieker ‘The Parent Trap’. Lohan speelde tijdens haar filmdebuut zowel Hallie Parker als Annie James, tweelingzussen die bij de geboorte gescheiden werden en elkaar jaren later toevallig ontmoeten tijdens een zomerkamp. De film uit 1998 gebruikt, voor die tijd, zeer goede special effects. Geen wonder dat mensen dachten dat Lindsay Lohan echt een identieke zus had.

Mark Ruffalo

Hier nog zo’n beroemde ‘tweeling’ die het ons moeilijk maakte. In de miniserie ‘I Know This Much Is True’, speelt Mark Ruffalo zijn eigen tweelingbroer. Een prestatie voor de acteur, die een dubbele rol moest spelen, maar ook voor de productie en het special effectsteam, die met de twee personages moesten jongleren. Het resultaat op het scherm is verbluffend. De film is ook geïnspireerd op de gelijknamige roman van Wally Lamb. Het verhaal gaat over het lot van tweelingbroers Dominick en Thomas, in het Amerika van de tweede helft van de 20ste eeuw.

Top