Eddy is de mol in de keuken in 'Château Planckaert'

Films | In de tweede aflevering van het tweede seizoen van ‘Château Planckaert’ zijn de families nog steeds gescheiden, en dat valt sommigen zwaar. En dat terwijl Eddy zijn leven als keukenprins al helemaal ziet zitten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De toon voor de aflevering wordt meteen gezet wanneer Christopher een brief van zijn dochter Elara vindt tussen zijn bagage. De zo hechte familie is al enkele dagen opgesplitst en het gemis begint toe te slaan. Maar de mannen moeten nog even verder werken aan het platte gedeelte van het dak.
 
Eddy spendeert het grootste deel van zijn tijd in de keuken, maar daar bekokstooft hij ook snode plannetjes. Hij hijst een picknicktafel vol zoetigheden naar het dak, maar dat hij stukken sinaasappelschil en schijfjes gember tussen de berlinerbollen heeft gestopt, dat vergeet hij toch even te melden. Hij wil klaarblijkelijk met ‘De Mol’ wedijveren als het op sabotage aankomt. De grootste verrassing: Christopher vindt het ook nog eens lekker. We weten al wat zijn kinderen binnenkort voorgeschoteld zullen krijgen.
 
Eten is een terugkerend thema in de aflevering. De vrouwen staan in de Ardennen in voor het goede verloop in de chalets en de chambre d’hôtes en omwille van de coronacrisis moeten ze voor elke gast een voedselpakket maken. Tegelijk moeten ze nieuwe (en ongeduldige) gasten wegwijs maken. Ze hebben hun handen vol. Gelukkig krijgt Magali wat hulp van Stephanie, want om de kinderen op te halen op school is er nog maar weinig tijd.

Gemis
 
Om bij het eten te blijven: aan de dis praten de Planckaerts uitgebreid over hun plannen. Eddy wil nog steeds niets liever dan dat zijn hele familie met hem en Christa zou verhuizen naar Frankrijk, maar voor het goed van de kinderen zien Christopher en Francesco dat minder zitten. De kinderen van Stephanie en Christopher zien er dan weer geen graten in. School volgen doen ze wel van thuis uit, of ze zoeken een school in Frankrijk. Dan lijken ze wel even te vergeten dat ze voor het afstandsonderwijs ook zouden moeten werken. En Junior, die wil gewoon vrij zijn om te gaan en staan waar hij wil, al spreekt hij dat na een paar glazen wijn wat moeilijker uit.
 
Vooral Devon, de oudste zoon van Francesco, verveelt zich stierlijk zonder zijn vader. Ze doen normaal alles samen, en nu ook de fiets van Devon kapot is, kan hij niet eens gaan rijden. Dat de vaders maar snel naar huis komen. Gelukkig voor hen moeten ze daar niet al te lang meer op wachten.
 
Uit de vooruitblik voor volgende week maken we op dat we de beginnende carrière van Junior als autopiloot te zien zullen krijgen. De jongste Planckaert-zoon maakte zijn debuut in maart in het Nederlandse Zandvoort. Maar intussen moet hij het alweer rustig houden na een motorongeval.
 
Bekijk ‘Château Planckaert’ op zondag om 20u op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top