Amper twee dagen na de promotie houdt iedereen met een hart voor RFC Seraing alweer de adem in. De club moet namelijk vandaag (maandag) op appel komen bij de KBVB in het kader van het onderzoek naar mogelijke fraude met coronatests eerder dit jaar.
Seraing bevestigde eerder al dat er gefraudeerd zou zijn met coronatests tijdens de maand februari, maar schoof de schuld volledig in de schoenen van teammanager Peter Kerremans. Die zou op eigen houtje tests vervalst hebben door positieve tests van drie A-kernspelers om te ruilen met die van drie jeugdspelers. Toen de zaak aan het licht kwam, zette Seraing haar teammanager meteen aan de deur.

Maar de KBVB wil nu toch uitpluizen of er effectief niemand anders op de hoogte was binnen het bestuur. Als blijkt dat er nog andere mensen betrokken waren, dan zou er nog een straf kunnen volgen voor de club. Dat kan gaan van financiële sancties, schorsingen tot zelfs een degradatie of een schrapping.

Volgens Het Nieuwsblad zouden er stevige aanwijzigingen zijn dat er weldegelijk bestuursleden op de hoogte waren van de acties van Kerremans. Zo mag voorzitter Franchi mag zich vandaag voor de tweede keer opmaken om zijn grote onschuld te bepleiten. Ook enkele leden van de beloftenkern worden straks aan de tand gevoeld.