Morgenavond (dinsdag 11/5) ontvangt Standard Fémina de KAA Gent Ladies. De Gentse dames staan momenteel op amper één punt van Standard en kijken omhoog naar die felbegeerde derde plaats van de Scooore Super League. Daar prijkt momenteel Standard Fémina. De Luikse club is op zoek naar zichzelf nadat ze enkele weken geleden een flinke pandoering kregen van leider Anderlecht en enkele interne speelsters.

Standard Fémina is een geduchte tegenstander. Dat weten ze maar al te goed bij KAA Gent Ladies. Tijdens de reguliere competitie verloren de Gentse dames twee keer van de Luikse voetbalsters die lang op de tweede plaats stonden in de reguliere competitie, vaak met duur puntenverlies tot gevolg. 

Dave Mattheus, de Gentse coach van KAA Gent Ladies, had duchtig gesleuteld aan het elftal en kon Standard Fémina bij de openingsspeeldag van play-off 1 toch verrassen door ze met 0-2 te verslaan. “Ik ben fier dat we deze match konden winnen”, liet Mattheus toen optekenen in de pers. “We hebben ons in de wedstrijd geknokt en hebben de zege niet gestolen.”

Gent zat in een goede flow en dat ondervond ook Brugge YLA. De Brugse dames verloren met 2-1 en moeten hun best doen om tijdens de play-offs geen gezichtsverlies meer te lijden. Tegen Anderlecht en OH Leuven kon Standard geen vuist maken en behaalden ze geen punten. Hierdoor staat KAA Gent Ladies momenteel op de vierde plaats in play-off 1, op amper één punt van Standard Fémina. 

Slecht nieuws uit Luik

De Luikse dames zitten in een mindere periode. Ze verloren tijdens de openingsspeeldag van Gent, wonnen wel op Brugge maar kregen vervolgens een fikse pandoering van leider Anderlecht (6-0). Tegen OH Leuven, de huidige nummer twee in de stand, ging Standard Fémina eveneens onderuit met 2-1. Misschien heeft de mindere vorm te maken met het feit dat twee Fémina-speelsters volgend seizoen verkassen… naar Leuven. Zowel Charlotte Cranshoff als Ellen Charlier maakten bekend dat ze Standard op het einde van dit seizoen zullen verlaten. Dat moet even slikken zijn voor de overige Luikse dames, zeker in het heetst van de strijd. Hopelijk kunnen ze hun twijfels nog even opzij zetten en hun seizoen mooi afsluiten met een spetterende match tegen KAA Gent Ladies.

Programma speeldag 6 Play-off I in de Scooore Super League:

Dinsdag 11 mei
Standard Fémina - KAA Gent Ladies: vanaf 18u55 uur op Eleven Pro League 1

Woensdag 12 mei
OH Leuven - Club Brugge YLA om 20u00

Volg de Scooore Super League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx + Sports. Bezoek onze website voor alle informatie over het damesvoetbalkampioenschap.