'Vlaanderen Vakantieland': ontdek het stripparcours in Brussel en de kleinste boekenwinkel in Vlaanderen

Films | Viroloog Steven Van Gucht liet onlangs weten dat reizen naar buitenlandse bestemmingen in de zomer weer mogelijk is. Toch is er ook nog meer dan genoeg te ontdekken in ons eigen land. Bij ‘Vlaanderen Vakantieland’ wisten ze nog enkele leuke tips mee te geven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Laura Govaerts ging op bezoek op de begraafplaats in het Schoonselhof in Antwerpen en dat deed ze samen met VRT-gezicht Danira Boukhriss Terkessidis. In het Schoonselhof liggen heel wat bekende Belgische schrijvers begraven. Hendrik Conscience, Paul van Ostaijen, Hubert Lampo, Herman de Coninck en vele anderen vonden er hun laatste rustplaats. Het prachtige domein is 84 hectare groot en heeft volgens Danira enkele "enorme kunstwerken" tot haar beschikking.

De volgende stop is Poperinge, waar ze het Talbot House bezoeken. Dit prachtige herenhuis, nu een prachtig museum en guesthouse, uit de 18e eeuw was tijdens WO I een uitvalsbasis waar de Britse soldaten voor ontspanning kwamen. "Kom in de tuin en vergeet de oorlog", luidde het motto.

Danira en Laura trokken als laatste richting Brussel. Ze strekten er de benen door op zoek te gaan naar de bijna zestig striphelden (Lucky Luke, Kuifje, Nero en vele anderen) die op gevels in het Brusselse zijn geschilderd. Het is een mooie manier om het centrum van Brussel op een andere manier te ontdekken.

De kleinste boekenwinkel in Vlaanderen

'Vlaanderen Vakantieland' eindigt met wat literaire tips van Soe Snuki. Ze brengt een bezoekje aan Damme in West-Vlaanderen, hét boekendorp van Vlaanderen. Daar springt ze binnen in de ‘kleinste boekenwinkel’ in Vlaanderen met een “waanzinnige collectie". Daarnaast ging ze ook naar de bibliotheek van de Universiteit van Leuven en in Gent gaat ze een workshop volgen inzake ‘letterzetten’. Het slotakkoord is voor Suske en Wiske. Wist je dat er in Kalmthout een museum is in het echte huis van auteur Willy Vandersteen?

Bekijk 'Vlaanderen Vakantieland' op zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lees hier meer over het nieuwe seizoen van 'Vlaanderen Vakantieland'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top