De Mol 2021 blijkt nooit geziene meestersaboteur

Films | Kijkers hebben er lang naar uitgekeken en gisteren was het moment eindelijk daar: de ontknoping van 'De Mol'. Een spannende finale, aangezien alle deelnemers tot de vorige aflevering nog op een fout spoor zaten. Proximus Pickx doet uit de doeken wie de sublieme saboteur was, dus als je nog moet kijken, stop je best met scrollen!

Door Proximus

Deel dit nieuws

In andere seizoenen was de finaleaflevering louter een formaliteit, maar deze keer was dat helemaal niet het geval. De identiteit van de Mol zat nog goed verstopt, want alle kandidaten waren ervan overtuigd dat Philip de saboteur was. Tot hij vorige week naar huis werd gestuurd.
 
De eerste opdracht van de finale was, zoals het hoort, humoristisch en absurd. Zo moest Sven een plastic kraag, normaal gezien voor een hond, over zijn hoofd dragen. Een kip kwam dan gezellig maïs uit die kraag pikken. Annelotte had de opdracht om te mediteren terwijl een metalgitarist de snaren hard aansloeg. Het was pas bij de laatste opdracht dat de spanning opkwam: worsthond Isidoor zat opgesloten en moest onder leiding van de kandidaten zo snel mogelijk op de rode knop drukken. Alleen zo kon de afnemende geldklok stopgezet worden. Het drietal slaagde erin, maar jammer genoeg bracht de opdracht hen maar 1.878 euro op.

Laagste prijzenpot ooit

Over naar de grote ontknoping dus, en die was spannender dan ooit. Na de exit van Philip zette Sven voluit in op Lennart en Annelotte deed hetzelfde op Sven. Alleen veranderde Annelotte tien minuten voor de laatste eliminatieronde van mening en zette ook zij in op de Kempenaar. De eerste eliminatieronde draaide dus uit op een ex aequo, waardoor tien extra vragen werden toegevoegd. Uiteindelijk was het Annelotte die meer wist over de Mol… Lennart. Zij ging dus naar huis met de prijzenpot van 18.240 euro.
 
De laagste pot ooit in de geschiedenis van ‘De Mol’. Wat dus leidt tot de sluwste saboteur ooit. Lennart ging zo ver dat zelfs de redactie af en toe de adem inhield. Zo haalde hij bijvoorbeeld eens 10.000 euro uit de pot, onder het mom van een vrijstelling. De redactie had het hem afgeraden, maar de Kempenaar had zich zo goed in de groep geplaatst dat iedereen hem vertrouwde en het hem vergaf.
 
“Ik heb me van in het begin opgesteld als de goedlachse Kempenaar, en dat werkte wonderwel”, vertelde Lennart aan Het Nieuwsblad. “Ik werd bij iedereen als eerste van de verdachtenlijst geschrapt. Geloof me, ik stond er soms ook versteld van. Mensen vertrouwen me blijkbaar erg snel.”
 
Het seizoen eindigt dus met een meesterlijke Mol die van alle Mollen het langst onder de radar is kunnen blijven. Dit jaar is de Mol dus ook een beetje de winnaar! Echte winnares Annelotte gaf dan weer toe dat ze veel geluk heeft gehad om in de finale te staan, aangezien ze zo lang op een dwaalspoor zat. Met het prijzengeld gaat ze een coronaproof barbecue geven voor alle deelnemers. Een ander deel schenkt ze aan goede doelen en het laatste komt op de spaarrekening. Sven gaat met lege handen, maar wel een geweldig avontuur, naar huis.

Bekijk ‘De Mol’ op zondag 16 mei om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top