Het benefietconcert "Vax Live: The Concert to Reunite the World" heeft zaterdag 26 miljoen coronavaccins en 302 miljoen dollar opgeleverd voor de wereldwijde strijd tegen de coronapandemie. Dat heeft organisator Global Citizen meegedeeld.
Met het event, dat werd gepresenteerd door Selena Gomez, wilden de organisatoren steun verlenen aan ACT-Accelerator, het initiatief waarmee de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de productie en distributie van coronavaccins, tests en medicijnen in arme landen wil bevorderen.

Donaties waren er van bedrijven als Mastercard, dat 25 miljoen dollar beloofde, Cisco, Procter & Gamble en Coca-Cola. Canada gaf bijna 300 miljoen dollar, en Noorwegen, Spanje, Verenigde Arabische Emiraten en Nieuw-Zeeland boden overtollige vaccins aan.

Ceo Hugh Evans van Global Citizen lanceerde een oproep aan G7-landen die vaccins produceren maar niet uitvoeren om meer solidariteit te tonen. Hij richtte zich met name tot premier Boris Johnson van het Verenigd Koninkrijk, dat 113 miljoen dosissen teveel zal hebben.

Prins Harry en Meghan Markle steunden de campagne voor het event, dat ook interventies bevatte van onder meer president Joe Biden, Ben Affleck, David Letterman en Jimmy Kimmel. Jennifer Lopez, Eddie Vedder en Foo Fighters verzorgden optredens.

Het event in Inglewood in de staat Californië werd bijgewoond door enkele duizenden volledig gevaccineerde bezoekers. "Vax Live" was meteen één van de grootste concerten in de VS sinds het begin van de coronapandemie.