Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft vandaag in Sint-Pieters-Leeuw de laatste van 7.874 nieuwe 'Gordelbomen' geplant in de Vlaamse Rand. De bomen zijn geplant in het kader van de alternatieve versie van de Gordel vorig jaar. Voor alle geregistreerde deelnemers van de Gordel werd een boom of struik in de Vlaamse Rand geplant. Komende editie wordt de actie herhaald.
Bijna 8.000 deelnemers registreerden zich voor de corona-editie van de Gordel in september vorig jaar. In samenwerking met de Bûûmplanters en het Agentschap Natuur en Bos werd voor elk van hen een stuk extra groen aangeplant. In totaal gaat het om 3.748 bomen en 4.126 struiken. Die werden door 130 vrijwilligers op 36 verschillende locaties in het arrondissement Halle-Vilvoorde geplant, op privéterreinen, speelplaatsen en jeugdverenigingslokalen, of toegevoegd aan bestaande bossen of boomgaarden.

"De Gordeleditie van 2020 was een onverhoopt succes, met meer sportieve deelnemers dan tijdens een gewoon jaar", zegt minister Weyts, bevoegd voor Sport en de Vlaamse Rand. "En ik ben nog blijer dat de vorige en de volgende Gordel nu ook zorgt voor extra groen in onze regio. Meer dan ooit vier en versterkt de Gordel het groene karakter van onze Vlaamse Rand."