Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.
In ons elftal kon Unionaanvoerder Teddy Teuma natuurlijk niet ontbreken. De Fransman (die dit seizoen ook international werd voor zijn tweede vaderland Malta) was de absolute aanjager van kampioen Union Sint-Gillis. Met zijn drive, vista, loopvermogen en traptechniek was de 27-jarige middenvelder van onschatbare waarde voor Felice Mazzu en zijn kampioenenploeg.

Teuma scoorde zelf vijf goals en gaf ook nog eens zes goals aan. In totaal speelde hij mee in 25 wedstrijden en verzamelde hij 2192 speelminuten. De middenvelder werd door onze kenners maar liefst 10x genomineerd voor het XI van de week en is daarmee de meest verkozen speler van dit seizoen. Al deelt hij die titel wel met een andere 1B'er, die later nog aan bod komt.

Bij de bekendmaking van de tweede centrale middenvelder (maandag) zullen we ook onthullen welke centrale middenvelders het 'elftal van het seizoen' net niet haalden.