Op de 32e speeldag in de Bundesliga kroonde Bayern München zich zaterdag, voor het zelf in actie kwam, voor de 31e keer in zijn geschiedenis en voor de 9e opeenvolgende maal tot landskampioen van Duitsland. RB Leipzig, de nummer twee in het klassement, leed op bezoek bij Borussia Dortmund een 3-2 nederlaag en kon zo niet langer op gelijke hoogte komen. Even nadien verpulverde Bayern zelf Borussia Mönchengladbach met 6-0.
Der Rekordmeister betrad na het heuglijke nieuws de Allianz Arena om Mönchengladbach in een galawedstrijd partij te geven en de bezoekers zouden van meet af aan overrompeld worden. De onvermijdelijke Robert Lewandowski opende al na twee minuten de score. Thomas Müller (23'), opnieuw Lewandowski (34') en Kingsley Coman (44') zetten nog in de eerste helft een pijnlijke pandoering in.
Lewandowski (66') vervolledigde even na het uur zijn hattrick vanop de stip, Leroy Sané (85') plaatste het orgelpunt. Dankzij de drie goals telt de Poolse aanvaller nu 39 competitiegoals. Met nog twee matchen in het verschiet krijgt hij de uitgelezen kans om het doelpuntenrecord in de Bundesliga, op naam van Gerd Müller in 1971-1972 (40 goals), te verbeteren.