Dragons heeft zaterdag de heenwedstrijd in de finale van de play-offs hockey bij de mannen tegen Waterloo Ducks met 4-3 naar zich toe getrokken. De Antwerpenaren zetten zo een belangrijke stap richting 12e titel. Zondag om 17u30 wordt de terugwedstrijd afgewerkt, opnieuw op het Wilrijkse Plein in Antwerpen.
Waterloo Ducks kwam nochtans op voorsprong dankzij Tommy Willems (17.). Vlak voor het einde van het eerste kwart slaagde Lucas Martinez erin om de Antwerpenaren via een strafcorner langszij te brengen. In het derde kwart nam Dragons verder afstand dankzij Henri Raes (45.) en Cedric Charlier (47.). Watducks wist de rug te rechten en kwam via Gaëtan Dyckmans (60.) en Louis Capelle (65.) terug tot 3-3. Maar het slotakkoord kwam van Florent Van Aubel vanop strafcorner. Hij tekende voor 4-3 in het voordeel van Dragons.
Aangezien het doelpuntenverschil niet van toepassing is, zou een overwinning van de Watducks zondag shoot-outs opleveren om zo de landskampioen te bepalen.
In de kleine finale eerder op de dag won uittredend kampioen Leopold ook al met 4-3 van Orée. Leopold heeft zo de beste kansen om het derde en laatste kwalificatieticket voor de Euro Hockey League binnen te halen. De terugmatch vindt zondagvoormiddag om 11u plaats, ook op het Wilrijkse Plein.