De eerste beelden van ‘1899’ duiken op: een spannende Netflix-serie zonder weerga!

Hoera! De makers van de Netflix-serie ‘Dark’ zijn eindelijk terug op Netflix! Hun nieuwste creatie heet ‘1899’ en belooft heel wat spanning en controverse teweeg te brengen. Proximus Pickx vertelt je graag meer over deze achtdelige serie.

In 2018 kondigde het Duitse duo Jantje Friese en Baran Bo Odar aan dat ze in de weer waren met een nieuwe productie. Die kreeg de titel ‘1899’ en zal een Netflix-serie worden van acht delen die binnenkort op het streamingsplatform te zien zal zijn. Nadat ze met hun vorige serie ‘Dark’ een hele hoop fans hadden verzameld, gaan de makers achter '1899' opnieuw de duistere toer op. En net zoals in ‘Dark’ zal de cast opnieuw bestaan uit internationale topacteurs

De sfeer en het dramagehalte mag dan wel van hetzelfde torenhoge niveau zijn, toch is het verhaal van ‘1899’ uniek: In deze serie is een Europees schip op weg naar naar de Nieuwe Wereld in de hoop voorspoed en kansen tegemoet te varen. Wanneer ze plots een spookschip naderen op hun droomtocht dreigt de oversteek om te slaan in een nachtmerrie.

Je leest het goed: dit verhaal speelt zich op af op de Atlantische Oceaan, meer bepaald op een boot die op weg is naar de Verenigde Staten. De makers besloten om met hun verhaal de huidige Europese migratieproblematiek opnieuw in de schijnwerpers te zetten. Dat doen ze onder andere door een topcast samen te stellen die bestaat uit acteurs met een Afrikaanse of Oosterse achtergrond die uit alle lagen van de maatschappij komen.

Internationale cast

In tegenstelling tot de meeste andere internationale topproducties die bedoeld zijn voor een groot publiek zal elke acteur in '1899' in zijn of haar eigen moedertaal spreken. Tijdens ‘Dark’, de vorige serie van de twee Duitse bedenkers, sprak nagenoeg iedereen Duits en dat is nu dus anders.

Slechts één acteur uit ‘Dark’ maakt zijn wederoptreden: Andreas Pietschmann. Naast hem zullen Mathilde Ollivier (Overlord), Yann Gael (Plan coeur), Emily Beecham (Into the Badlands), Aneurin Barnard (The Goldfinch), Miguel Bernardeau (Elite), Maciej Musial (The Witcher), Anton Lesser (Game Of Thrones), Lucas Lynggaard Tønnesen (The Rain), Rosalie Craig (London Road), Clara Rosager (The Rain) en Maria Erwolter (The Ritual) plaatsnemen. En dat maakt deze cast niet enkel divers, maar ook zeer internationaal.

Hypermoderne productieset

De makers en bedenkers van ‘1899’ ontsnapten net als iedereen niet aan de geldende coronamaatregelen. In plaats van op locatie te filmen, moesten ze uitwijken naar de hypermoderne productieset van Disney waar talloze schermen hangen die een levensechte locatie kunnen nabootsen. Deze meterslange led-schermen hebben eerder al hun nut bewezen tijdens de opnames van ‘The Mandalorian-serie’ van Disney+ en de productieset lijkt de toekomst te zijn van Hollywood.

Ondanks alle snufjes die het werk hebben vereenvoudigd hebben de makers nog geen releasedatum aangekondigd. Als we een gokje mogen wagen, en onze ervaring laten spreken, denken we bij Proximus Pickx dat we ‘1899’ pas kunnen verwachten in 2022. Tot dan moeten we ons behelpen met ‘Dark’: een ijzingwekkende serie van dezelfde makers.

Ontdek 'Dark' vandaag nog op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Series

Bekijk alles
Top