Mathieu van der Poel wint meteen eerste test op mountainbike!

Sport |

Naar aanloop van de Olympische Spelen in Tokio klom Mathieu van der Poel gisteren nog maar eens op zijn mountainbike en dat ging best goed. Hij reed tijdens een shorttrackwedstrijd al zijn concurrenten zwierig naar huis. Maar de echte test staat morgen op het programma. Dan moet van der Poel tijdens de eerste van twee wereldbekerwedstrijden bewijzen dat hij klaar is voor Tokio.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van der Poel kwam in het Duitse Albstadt tijdens een shorttrackwedstrijd mountainbiken als eerste renner over de meet. Deze shorttrackwedstrijd dient om de startposities te bepalen op het wereldkampioenschap die morgen plaatsvinden. De wedstrijd is zeer belangrijk voor van der Poel die mikt op een Olympische medaille in het mountainbiken eind juli. Als hij een goede prestatie neerzet sprokkelt hij immers kostbare punten waarmee hij tijdens de Olympische crosscountryrace op 26 juli een goede startpositie kan verzekeren en meer kans maakt op het eindpodium. 

Er werd vooraf druk gespeculeerd over de vorm van van der Poel op een mountainbike. De Nederlander mag dan wel uitstekende prestaties neerzetten bij de baanwielrenners, maar dat is niet hetzelfde als mountainbiken. Ook van der Poel had twijfels: “Ik ben er een tijdje tussenuit geweest en dat is vervelend. Ik had net de stap naar de top gemaakt tijdens mijn laatste seizoen in 2019”, aldus de Nederlander.

Maar van die mindere vorm was niets te merken: van der Poel reed een beresterke shortrack waarbij hij tijdens ronde twee en drie opschoof naar de kop van het peloton. Tijdens de laatste ronde trapte hij opnieuw het gaspedaal in en maakte hij zich los van de kopgroep door een indrukwekkende jump te maken waarmee hij drie tegenstanders achter zich liet. Eén van die tegenstanders was de Europese kampioen Nino Schurter. De Belgische kampioen, Jens Schuermans, werd achttiende.

De echte test vindt zondag plaats. Dan moet van der Poel top zijn om zijn beoogde punten binnen te halen. De voornaamste concurrenten zijn volgens de Nederlandse renner dezelfde: Schurter, Fluckiger en Pidcock. “Ik houd ze allemaal in de gaten”, klinkt het bij van der poel.

Veel tijd om te rusten heeft van der Poel niet: volgende week moet hij immers opnieuw aan de bak tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd mountainbiken in Nové Mesto, Tsjechië. Hopelijk is hij klaar om ook daar  punten te sprokkelen met het oog op een medaille in Tokio.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top