Neen, Club Brugge is niet goed begonnen aan de Champion play-offs. Blauw-zwart verloor op de tweede speeldag op het veld van Racing Genk met zware 3 - 0 cijfers. Hierdoor hebben ze slechts vijf punten voorsprong op de eerste achtervolger, datzelfde Racing Genk. De vraag die op ieders lippen brandt luidt dan ook: heeft Club nog genoeg energie om kampioen te worden?

Club Brugge is niet goed begonnen aan de Champion's Play-offs. Op de openingsspeeldag speelde Club gelijk tegen Anderlecht en verloor het kostbare punten in haar strijd om de Belgische titel. Er heerste nog geen paniek in het Jan Breydelstadion: mits winst tegen Racing Genk op de tweede speeldag van de Champions play-offs kon Club Brugge alsnog een optie nemen op de titel, maar ook die vlieger ging niet op. De troepen van de Nederlandse coach John van den Brom overklaste blauw-zwart negentig minuten lang en dienden Club zelfs zijn zwaarste nederlaag van het seizoen toe.

Niet in beste vorm

Club Brugge verkeert al een hele tijd niet in de beste vorm. De ploeg van coach Philippe Clement kon de afgelopen tien wedstrijden slechts vier keer winnen. De overwinning tegen Moeskroen kostte de huidige landskampioen gek genoeg bijzonder veel energie. Club zag in ruim twee maand tijd heel wat prijzen uit haar handen glippen: de Beker van België, de Europa League,... De nederlagen tegen Antwerp einde maart en Anderlecht midden april gaven bovendien een flinke deuk in zelfvertrouwen van blauw-zwart.

Genk als favoriet?

Om erger te voorkomen, en de landstitel niet te mislopen, dient Club Brugge zeker te winnen tegen Antwerp. Als ze dat niet doen kan Genk tot op twee punten naderen. Dat is riskant, zeker als je weet dat Genk de oplossing heeft gevonden om het spel van Club te ontwrichten én de twee ploegen op de slotspeeldag van de Champions play-offs elkaar nogmaals in de ogen kijken. Genk zou in dat geval als favoriet aan de match beginnen. 

Club krijgt donderdagavond om 18u30 opnieuw een kans tegen Antwerp om de draad op te nemen. Mits winst kan het opnieuw vertrouwen tanken en een grote stap zetten richting titel. Als ze verliezen zal het nog bibberen en zweten worden voor blauw-zwart tijdens de laatste speeldagen van de Champion's Play-offs.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!