Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de D1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een 4-4-2 formatie te gieten.
Op de rechtsachterpositie kwam Iebe Swers als winnaar uit het seizoen. De Limburger won de concurrentiestrijd met Metzhuurling en Frans jeugdinternational Yann Godart en werkte een sterk seizoen af. Naast de vaak bejubelde Mikautadze en de ietwat ondergewaardeerde Lahssaini waren de twee backs van RFC Seraing (Kilota en Swers) mee de drijvende krachten achter het huidige succesverhaal.

De 24-jarige Swers (ex-STVV en ex-Lommel) stond dit seizoen 23x in de basis en leverde twee assists af. Hij haalde vier nominaties binnen voor het 'elftal van de week' en deed zo beter dan Guillaume François (Union SG) en Michiel De Looze (SK Deinze). In tegenstelling tot Swers kon dat duo geen volledig seizoen op een hoog niveau blijven waardoor de rechtsachter van Seraing zijn plaatsje in ons 'XI van het seizoen' meer dan verdient.