Waasland-Beveren staat aan de vooravond van het cruciale duel tegen Seraing, in de play-offs voor promotie/degradatie in de Jupiler Pro League. Na de 1-1 van vorig weekend in Luik heeft de fusieclub genoeg aan een scoreloos gelijkspel om nog maar eens aan de degradatie te ontsnappen.
Die 1-1 uit de heenwedstrijd is een meer dan degelijke uitgangspositie, zeker omdat het duel in het Stade Pairay helemaal anders had kunnen uitdraaien. "Wij hebben op Seraing misschien wel een tikje gekregen", gaf coach Nicky Hayen vrijdag toe. "Ons spel was niet goed genoeg vorige week. De uitslag had zelfs veel erger dan die 1-1 kunnen zijn. Wij zijn ons ervan bewust dat het morgen/zaterdag beter moet. Onder andere het tempo moet hoger en het niveau beter. We weten hoe het was in Luik. Wij gaan daarop anticiperen en zijn er klaar voor."

"Het veld op de Freethiel is groter en dat spreekt in ons voordeel. Wij moeten terugvallen op betere prestaties zoals we eerder dit seizoen al gedaan hebben. Ik zie het alvast positief in. Deze spelersgroep is al heel vaak rechtgestaan op het moment dat het moest. Ik hoop dat dit zaterdagavond weer het geval is. Iedereen staat op scherp, ze willen deze match tot een goed einde brengen."

De fans vormen morgen een coronaproof erehaag bij de aankomst van de spelersbus. "Een mooi initiatief. We maakten dat eerder al eens mee. Ik hoop dat het eergevoel van mijn spelers hierdoor nog verder aangesterkt zal worden. Zij moeten met een heel groot hart aan de slag, net zoals ze dat deden op onder andere OH Leuven, onze laatste zege dit seizoen. Waasland-Beveren heeft morgen maar één taak en dat is het behoud afdwingen. Wij willen niet speculeren op een 0-0. We willen scoren en zo ons verblijf in de hoogste klasse verzekeren."